Ο Μητροπολίτης Kίτρους στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας

Κοινωνία

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεών του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε επανειλημμένα την Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας, που λειτουργεί στην Παραλία Σκοτίνας του Νομού Πιερίας.

Σημειωτέον, ότι η Κατασκήνωση ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως (πρώην Κεντρώας Αφρικής ) κ. Ιγνάτιο, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε διακονήσει στον χώρο της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ιδιαίτερα επισκεπτόμενος το Κονγκό της Κεντρικής Αφρικής.

Η Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πιερίας, έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιών από τη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη ευλογία για τα παιδιά της Κατασκήνωσης αποτέλεσε η συμμετοχή τους στην ετήσια πανήγυρη του Αγίου Καλλινίκου, που τελέστηκε στον Ενοριακό Ναό της Σκοτίνας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και τη συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο εκκλησιάστηκαν 80 κατασκηνώτριες συνοδευόμενες από τα στελέχη με επικεφαλής τον Αρχιμ. π. Κύριλλο Ιατρού.

Μετά τη Θ. Λειτουργία οι παραπάνω Αρχιερείς επισκέφθηκαν την Κατασκήνωση στην Παραλία Σκοτίνας, όπου συνάντησαν τα παιδιά, επικοινώνησαν με τα στελέχη και τις εθελόντριες της διακονίας, απηύθυναν εποικοδομητικούς λόγους και παρακολούθησαν μέρος του κατασκηνωτικού προγράμματος.

Κατά κοινή ομολογία, όπως τη μετέφερε ο π. Κύριλλος, η συμμετοχή στην πανήγυρη του Αγίου Καλλινίκου και η επίσκεψη των δυο Αρχιερέων αποτέλεσε μεγάλη πνευματική εμπειρία για τα παιδιά και τα στελέχη της Κατασκήνωσης.