Κατερίνη | Δεν άφησαν τη μουσικό Ειρήνη Σαχταρίδου να ανέβει στη σκηνή στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, επειδή φορούσε σορτσάκι

Κοινωνία

Προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλει ότι βίωσε η παραδοσιακή οργανοπαίκτρια από την Κοζάνη, Ειρήνη Σαχταρίδου η οποία βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη στα Ποντιακά Πολιτιτικά Δρώμενα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, όπου επρόκειτο να παίξει το αγγείο. «Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι», αναφέρει σε ανάρτηση της η μουσικός.

Η κ. Σαχταρίδου επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Για όσα συνέβησαν αναφέρθηκε αναλυτικά με ανάρτησή της στο facebook:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3200066906974579&id=2159617881019492

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Κώστας Παπουτσίδης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης, μιλώντας στην Voria.gr επισήμανε ότι η κίνηση του προς την οργανοπαίχτρια να αλλάξει αμφίεση πριν την εμφάνισή της στην σκηνή είχε να κάνει με τον σεβασμό προς την ποντιακή μουσική παράδοση.

«Μιλάμε για μια μουσική εκδήλωση που έχει να κάνει με την ποντιακή μουσική και παράδοση, δεν είναι νυχτερινό κέντρο. Στο κοινό υπήρχαν ηλικιωμένοι, οικογένειες και παιδιά, επομένως η αμφίεση όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πρέπει να είναι ανάλογη», αναφέρει ο κ. Παπουτσίδης.

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος δεν υπήρξε καμία πρόθεση από την Ένωση Ποντίων να προσβάλλουν την καλλιτέχνιδα, αφού η σύσταση «ήταν ευγενική και με σεβασμό προς την πλευρά της», λέει ο κ. Παπουτσίδης, που τονίζει ότι πάντα υπάρχει σεβασμός προς όλους τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Μάλιστα ο λόγος για τον οποίο προσκλήθηκε είναι γιατί, όπως λέει, «η Ειρήνη Σαχταρίδου θεωρείται πρότυπο για τα παιδιά και τα κορίτσια στην ποντιακή πολιτιστική παράδοση. Δεν θα θέλαμε να βγει με μια τέτοια αμφίεση».