ΔΕΥΑ Κατερίνης | Δολιοφθορά σε φρεάτιο λυμάτων – Μήνυση κατ’ αγνώστων καταθέτει ο πρόεδρος Στ. Μπουσνάκης

Κοινωνία

Σε διολιοφθορά σε φρεάτιο του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων των οικισμών Σβορώνου-Νεοκαισάρειας, οφείλεται η υπερχείλιση φρεατίων λυμάτων κατοικιών. Η δολιοφορά εντοπίστηκε την Τρίτη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, που ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι αφαίρεσαν το καπάκι του φρεατίου και τοποθέτησαν στη θέση του ογκώδη πέτρα σφραγίζοντας το στόμιό του. Συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αφού την απομάκρυνε, διαπίστωσε ότι και εντός του φρεατίου, σκόπιμα κάποιοι έριξαν πλήθος πετρών μικρότερης διατομής, φράζοντας ουσιαστικά τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων, εμποδίζοντας τη μεταφορά τους στο αντλιοστάσιο Σβορώνου.

Την αδικαιολόγητη πράξη, η οποία στοχεύει στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών, προκαλώντας κίνδυνο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καταδίκασε  απερίφραστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης.

Ήδη, μετά από εντολή του προέδρου της Επιχείρησης Στέργιου Μπουσνάκη, συνεργεία της εργάζονται για την αποκατάσταση λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ θα κατατεθεί άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δολιοφθορέων.