Έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο – Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και της Ανατολική Στερεά στο “κόκκινο”

Κοινωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να επικρατούν σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται για όλο το Σάββατο, έως τα ξημερώματα της Κυριακής, τα οποία θα είναι τοπικά έντονα και επίμονα σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στην  Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 11 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 27-28 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 19 έως 28-29, στην Κρήτη από 15 έως 30-32 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-33. Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6-7 Μποφόρ στο Ιόνιο και έως 4-5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ στο Αιγαίο. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.