41η Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης | Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος και η Ειρήνη Μητούδη στο περίπτερο 85-86.

Κοινωνία

Οι  εκδόσεις ΜΑΤΙ  σας καλούν στην εκδήλωση υπογραφής του βιβλίου ΔΥΠΝΟΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ,  του  ποιητή Θεοχάρη Μπικηρόπουλου και της εικαστικού  Ειρήνης Μητούδη,  οι οποίοι συνυπάρχουν μέσα από μια πολιτιστική  πρόταση που θα σας  εκπλήξει.

Οι δύο δημιουργοί θα βρίσκονται στην 41η Έκθεση βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 από τις 8μμ έως τις 10 μμ. στο περίπτερο  85-86, για να συνομιλήσουν μαζί σας και να υπογράψουν το βιβλίο τους την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ η πρωτότυπη έγχρωμη έκδοση με τίτλο «Δύπνοος έκφραση». Στο δέκατο τέταρτο  βιβλίο του, ο Θεοχάρης  Μπικηρόπουλος συνυπάρχει με την εικαστικό Ειρήνη Μητούδη.

Είναι η έβδομη ποιητική του συλλογή, την οποία «διακοσμεί» τις σελίδες του, με 16 κολάζ, έργα της εικαστικού Ειρήνης Μητούδη. Οι δύο δημιουργοί που υπηρετούν διαφορετικές μορφές τέχνης,  ενώνουν τις «πνοές» τους,  την ποίηση και το κολάζ σε μια πρωτοποριακή συνεργασία και μας προσκαλούν σε κόσμους του ασυνείδητου, του ονείρου και της φαντασίας.

Ο συγγραφέας και ποιητής Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, χρησιμοποιεί τις λέξεις, τις πλάθει με μαεστρία και καταθέτει εικόνες, μηνύματα και συναισθήματα στο χαρτί.

 Η Ειρήνη Μητούδη, εικαστικός, ζωγράφος και διακοσμήτρια, χρησιμοποιεί πινέλα, χρώματα και εικόνες για να συνθέσει το  εμπνευσμένο προσωπικό της έργο,  με το οποίο έχει καθιερωθεί στους εικαστικούς κύκλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Στις  δύσκολες σημερινές συνθήκες η  «Δύπνοος έκφραση», η  εκδοτική συνύπαρξη  των δύο δημιουργών, μας παίρνει από το χέρι και οδηγεί τα βήματά μας σε μια πολιτιστική εξέλιξη. Μέσα από αυτή την εικαστική συνομιλία, ο ζωντανός εικαστικός-ποιητικός διάλογος, φέρνει κοντά δυο αυτόνομες εκφραστικές γλώσσες που η καθεμιά ζητά να διεισδύσει μέσα στην άλλη, αλλά παράλληλα  διαφυλάττει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθεμιάς.

Η τέχνη ενώνει και οι δύο δημιουργοί με την τέχνη τους, αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους: να διευρύνουν τα όρια της συνείδησή τους, να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τις αλήθειες της ζωής και να επανατοποθετήσουν στο χώρο  ή στη σκέψη τους, την ευαισθησία, την αισθητική και την ομορφιά.