H ΝΟΔΕ Πιερίας για το Νοσοκομείο Κατερίνης: “Έχετε κουράσει”

Κοινωνία Πολιτική

Με πολύ μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες τις αναφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, για την αποδοτικότητα του Νοσοκομείου μας και άλλα.

Για να μην κουράζουμε τα ΜΜΕ, η απάντηση είναι κοινή προς όλα τα  μέρη.

Είναι χαρά όλων μας  να μαθαίνουμε για το προσωπικό του νοσοκομείου μας που  αγωνίζεται καθημερινά καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες. Είμαστε δε σίγουροι ότι εάν υπήρχε  σωστή υποστήριξη στο έργο τους, θα είχαν βοηθήσει πολύ περισσότερους ασθενείς στην Πιερία.

Ο αριθμός των 860 χειρουργείων είναι σεβαστός, αλλά πάρα πολύ μικρός  για ένα από τα ποιο νέα Νοσοκομεία στην Ελλάδα, με χειρουργικό εξοπλισμό, σε 7 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, ενός νοσοκομείου δυναμικότητα 251 κλινών και με ικανότατο προσωπικό και ιατρούς.

Περιμέναμε να μας ενημερώσετε για το κύριο πρόβλημα του Νοσοκομείου, που είναι η Παθολογική Κλινική και έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης της και μαζί της φυσικά και όλοι οι πολίτες της Πιερίας. Ένας ειδικός παθολόγος στην εφημερία για όλα τα περιστατικά Τακτικά και Επείγοντα,  με 1 βοηθό το πολύ, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο. Εάν θέλετε μπορείτε να αναρτήσετε τα προγράμματα εφημερίας για τις εβδομάδες του Πάσχα της Παθολογικής Κλινικής για να δούμε όλοι εμείς εδώ στην Πιερία πόσο ασφαλείς ήμασταν. Έχουν καταργηθεί τα τακτικά ιατρεία της παθολογίας; Λειτουργεί το Διαβητολογικό Ιατρείο; Πώς γίνεται ο επανέλεγχος των νοσηλευθέντων ασθενών;

Μπορούμε να μάθουμε τι συμβαίνει τώρα και στο αναισθησιολογικό; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι εάν απαξιωθεί το αναισθησιολογικό τμήμα, τότε δεν γίνονται και χειρουργεία, ίσως και γι’ αυτό η ιδιαίτερη σπουδή ανακοινώσεων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι πρέπει να παρουσιάσετε, αλλά τι;

Δεν ξέρετε ότι αυτά που γράφετε τα διαβάζουν και άτομα, που είναι γνώστες και δημιούργησαν με πολύ δουλειά και κόπο αυτό το Νοσοκομείο;

Ένα πράγμα έπρεπε να κάνετε, να διαχειριστείτε σωστά το Νοσοκομείο, αυτή την εξαιρετική δημιουργία, που φυσικά εκτός εξαιρέσεων, μόνο απαξίωση βίωσε. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι δεν αποτέλεσε, μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Αναφέρεται από το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 2016 δόθηκαν 7 εκ. € επιχορήγηση για την εξόφληση  παλαιών χρεών του Νοσοκομείου. Το 2017 όμως πάλι 8.8 εκ. € και το 2018 άλλα 9.5 εκ. €.

Θα μπορούσατε να μας δείξετε από πού προήλθαν αυτές οι επιχορηγήσεις (δηλαδή ποιοι τα στερήθηκαν) και ποια ελλείμματα έπρεπε να καλύψουν; Συνεπώς τι συμβαίνει;      α) κανένας εξορθολογισμός δαπανών, β) κακοδιαχείριση ή γ) δεν είναι επιχορήγηση τα χρήματα αυτά, αλλά τμηματική αναπλήρωση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Νοσοκομείο;

Όταν ζητήθηκε να δούμε τον ισολογισμό του Νοσοκομείου (και άλλους δείκτες αποδοτικότητας), δεν μπορούσαν να μας δοθούν ως να ήταν ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Εάν το θελήσουν όμως οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους, θα τα δούμε όλα αυτά πολύ σύντομα και να είστε σίγουροι ότι θα είναι χαρά μας να εντοπίσουμε έστω και ένα σημείο όπου έγινε δουλειά.

•           Ο αριθμός ειδικών ιατρών για το Νοσοκομείο μας θα έπρεπε ήδη να είναι 105 και όχι 58 ή 78 και αυτοί προσωρινοί ιατροί (επικουρικοί). Να που έπρεπε να είναι οι Έλληνες Επιστήμονες, στην Ελλάδα και όχι Gastarbeiter στην Γερμανία και αλλού ανά τον Κόσμο.

•           Καλύψτε τις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού άμεσα, το Καλοκαίρι είναι εδώ, ο πληθυσμός της Πιερίας διπλασιάζεται και ο αριθμός των ιατρών είναι όπως στην περίοδο του παλαιού νοσοκομείου (πριν 10 χρόνια), χωρίς να έχετε αξιοποιήσει όλες αυτές τις θέσεις που δημιουργήθηκαν με πολύ δουλειά για την Πιερία στον Οργανισμό για το νέο Νοσοκομείο.

•           Τι θα κάνετε για υποστηριχθεί η Μαιευτική Κλινική με ειδικευόμενους? 

•           Φροντίστε άμεσα το προσωπικό του Νοσοκομείου (νοσηλευτικό και λοιπό), να πάρει τα οφειλόμενα ρεπό του.

•           Στελεχώστε σωστά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

•           Μην κινήστε κατά των στελεχών που σας λένε αλήθειες ή επειδή δεν είναι της πολιτικής αρεσκείας σας.

•           Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες για να μην παραιτούνται οι ειδικευόμενοι από το Νοσοκομείο μας.

•           Μην αναφέρεστε στα ΤοΜΥ. εκτίθεστε. Εκτός από σχεδιασμό σε χαρτί, ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Ποιόν πολίτη θέλετε να ρωτήσουμε;

•           Προς το παρόν αφήστε την πένα και πηγαίνετε να επισκευάσετε   τις τρύπες στα πατώματα του ΟΚΑΝΑ. Ακόμη και εκεί δεν θέλησε κανείς, να δείξει ευαισθησία. Μια από τις πρώτες Μονάδες στην Ελλάδα, απαξιώθηκε στελεχιακά αλλά και κτιριακά.

Δεν χρειάζεται να γράφετε και να αναπαράγετε τα ίδια και τα ίδια. Έχετε κουράσει.

ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ   Πιερίας