Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Γλυκερίας στο 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Πολιτισμός

Εντείνεται ο σχεδιασμός της συναυλίας με θέμα «Αλησμόνητες πατρίδες, 1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 9μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Την μουσική αυτή εκδήλωση  διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Συμμετέχουν η Γλυκερία, η  Ορχήστρα και η  Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η Δημοτική Χορωδία Αιγινίου «CantoOlympus».Οι υπόλοιπες συντελεστές είναι ο τραγουδιστής κ.. Παναγιώτης Τουρνάς, οι κ.κ. Γεώργιος Γκουτζαμάνης και Μιχάλης Καρυοφυλλίδης στη

διδασκαλία της ορχήστρας, οι κ.κ. Παναγιώτης Τουρνάς και  Μιχάλης Καρυοφυλλίδηςστη διδασκαλία της χορωδίας, ενώ αφηγητής είναι ο κ. Γεώργιος Κουφός, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και  διεύθυνσηέχει αναλάβει ο  κ. Μιχάλης Καρυοφυλλίδης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Με όχημα τον πολιτισμό και με οδηγό την καλλιτεχνική κατάθεση οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης θα αναδείξουν,μέσα από τις μελωδίες τους, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, 

          Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, στα βιβλιοπωλεία «ΜΑΤΙ», «ΝΕΣΤΩΡ»,  «1900»και διαδικτυακά στο ticketservices.gr.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23510 45081.