Κατερίνη | Ποινή κάθειρξης 12,5 ετών σε 61χρονο δάσκαλο για ασέλγεια στην ανήλικη ανιψιά του

Κοινωνία

Ποινή κάθειρξης 12,5 ετών επιβλήθηκε σε 61χρονο δάσκαλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια με θύμα την ανιψιά του, όταν εκείνη ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, αλλά και για κατοχή πορνογραφικού υλικού. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης όταν η 29χρονη σήμερα παθούσα, αποφάσισε να καταγγείλει πέρσι τον θείο της, οπότε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους ενόψει του Εφετείου. Πιο συγκεκριμένα οι περιοριστικοί όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του και την απαγόρευση κάθε μορφής επικοινωνίας με την εγκαλούσα.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το Δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη του βιασμού.

Ο κατηγορούμενος, που υπήρξε διευθυντής σε δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή, όταν  η 29χρονη σήμερα κοπέλα κατέθεσε μήνυση και αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε για μια δεκαετία όταν ξεκίνησε η σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον θείο, τον αδερφό της μητέρας της, δάσκαλο στο επάγγελμα.

Η κοπέλα, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από τη δικογραφία κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ηλικία των 9 ετών και μέχρι τα 16 της χρόνια. Ο δράστης, διευθυντής σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, είχε προχωρήσει σε ασελγείς χειρονομίες, προτάσεις και πράξεις ενώ την ανάγκαζε να παρακολουθεί ταινίες ερωτικού περιεχομένου στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικοι,  ενώ με το διεστραμμένο του μυαλό της ζητούσε να κάνουν αναπαράσταση.

Μάλιστα, όπως η ίδια αναφέρει στη μήνυσή της, γινόταν παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με το σώμα και το πρόσωπο της κοπέλας ενώ κατά τις νυχτερινές του επισκέψεις στο δωμάτιό της τελούνταν γενετήσιες πράξεις ενάντια στη θέλησή της. Ο 60χρονος συνελήφθη τον  Απρίλιο του 2021 από τις αστυνομικές αρχές στις 10 Απριλίου μετά από έφοδο στο σπίτι του όπου εντόπισαν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Η απολογία του 61χρονου

Στην απολογία του ο 61χρονος είχε, μεταξύ άλλων,  ισχυριστεί ότι: «Στο σπίτι μας, η Α. ένιωθε ελεύθερη και έκανε ό,τι ήθελε και έτσι προτιμούσε να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί μας… Στη Γ’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου, πήγε κάποια εκδρομή με το σχολείο της.

Μετά από αρκετούς μήνες, μου ζήτησε να μεταφέρω τις φωτογραφίες από το κινητό της τηλέφωνο στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή, γιατί, όπως μου είχε αναφέρει, η μνήμη του ήταν γεμάτη από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει στην εκδρομή και σε άλλα μέρη… Ανάμεσα στις φωτογραφίες που είχε ήταν και μερικές της ίδιας και μιας φίλης της, όπου τα δύο κορίτσια ήταν σε διάφορες στάσεις, πότε με τα ρούχα τους και πότε χωρίς αυτά, με την Α. να είναι πάντα γυμνή, σε διάφορες στάσεις.

Ήδη η Α. εκείνη την ημέρα μάς είχε ενημερώσει, δηλαδή εμένα και τη σύζυγό μου, ότι η μια κοπέλα τραβούσε φωτογραφίες στην άλλη. Η φίλη της που απεικονίζεται σε κάποιες φωτογραφίες είναι στην ίδια περίπου ηλικία με την Α. Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα η σύζυγός μου, απευθυνόμενη στην Α., είχε πει χαριτολογώντας ότι αυτές τις φωτογραφίες δεν πρέπει να τις βλέπει ο θείος σου, αλλά η Α. απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, λέγοντάς μας “εγώ με εσάς μεγάλωσα”.

Τη μεταφορά των φωτογραφιών από το iPhone στον ηλεκτρονικό υπολογιστή την πραγματοποίησε η ίδια… Για τις φωτογραφίες που τράβηξε με τη Δ., μου είπε να τις αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου, ώστε κάποια στιγμή να της πάρει και να τις μεταφέρει στο νέο της κινητό τηλέφωνο που θα αγοράσει, και, αν δεν τις μεταφέρει, τότε να τις κρατήσω εγώ στο αρχείο του υπολογιστή μου… Το έτος 2009 ή 2010, ήρθε στο σπίτι μας και μου ζήτησε να τραβήξει ένα βιντεάκι ώστε να το δείξει στον φίλο της.

Της έδειξα τη λειτουργία της κάμερας από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και αποχώρησα και η Α. κλείδωσε την πόρτα του δωματίου. Εγώ πήγα στο σαλόνι και μιλούσα στο κινητό μου τηλέφωνο… Εκείνη την ημέρα δεν μου έδειξε το βίντεο που τράβηξε, το οποίο η ίδια μετέφερε στο στικάκι που είχε, και έφυγε».

Πηγή: enikos.gr