Kορονοϊός | Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της 4ης δόσης για τους 30-59 – 80.656 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Πιερία

Κοινωνία Υγεία

Η αναζωπύρωση της επιδημίας οδήγησε τους αρμόδιους στην απόφαση να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το εμβολιαστικό μέτωπο κατά του κορονοϊού. Έτσι, και παρόλο που δεν υπάρχουν προς το παρόν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση στον γενικό πληθυσμό κάτω των 60 ετών, η Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε χθες να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε όποιον το επιθυμεί.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Οι εμβολιασμοί στην Πιερία

Στην Πιερία έχουν γίνει 80.656 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, (1η και 2η δόση) και 59.182 εμβολιασμοί με την αναμνηστική δόση.