Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας | Γ. Τζήμας: “Τιμούμε όλους εκείνους για την αυταπάρνηση και θυσία τους” (video +φωτο)

Κοινωνία

“Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που με το μόχθο, τον αγώνα, την αυταπάρνηση και τη θυσία τους ενίοτε, επέτρεψαν σ΄ εμάς τους νεότερους να είμαστε περήφανοι που τους διαδεχτήκαμε, σ΄ αυτή τη κοπιώδη επαγγελματική διαδρομή”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμα του ο Διευθυντής Αστυνομίας Πιερίας Ταξίαρχος κ. Γιώργος Τζήμας, στη σημερινή Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, στην Πιερία και συγκεκριμένα στην Κατερίνης η βασική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως. Τελέστηκε δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών, παρουσία των Στρατιωτικών και Λιμενικών αρχών, των βουλευτών του νομού, Φ. Μπαραλιάκο, Α. Μάνη Παπαδημητρίου, Ε. Σκούφα, της αντιπεριφεριεάρχη Πιερίας Σ. Μαυρίδου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Πιερίας

“Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, Εχει καθιερωθεί η ημέρα αυτή, ημέρα Τιμής για τους Απόστρατους του Σώματος, ως αναγνώριση της εθνικής και κοινωνικής προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας”, επισημαίνει ο Ταξίαρχος κ. Τζήμας, εκφράζοντας εκ μέρους όλων των συναδέλφων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους για το έργο και τις παρακαταθήκες που τους άφησαν καθώς αι για την συνδρομή που εξακολουθούν να παρέχουν στο Σώμα και την κοινωνία.

Την ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας διάβασε η Υπαστυνόμος Α΄ του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης Ευαγγελία Τρικαλοπούλου, κα στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του προέδρου των αποστράτων Πιερίας Δημήτρη Αδαμόπουλου.

Αναγνώριση της προσφοράς και ενδυνάμωση των σχέσεων

Η εορτή των  Αγίων Πάντων (κινητή εορτή) έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και περιφερειακά στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας. Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμή των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης.