1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους – 25 & 26 Ιουνίου στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας

Τουρισμός

Με στόχο την εξωστρέφεια, το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους διοργανώνει η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δ. Κατερίνης, με την συνεχή και ουσιαστική παρουσία κοντά στον επαγγελματία και την επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα, το Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου, με έδρα φέτος τον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας, του πολιτιστικού συλλόγου και επιχειρηματιών του τουρισμού του Άη – Δημήτρη.

Η νέα αυτή δράση έχει στόχο να αναδείξει τη Γαστρονομία του τόπου, καθώς και να δημιουργήσει, ως πρώτο εγχείρημα, μία γαστρονομική γιορτή με θεματικές διαδρομές εμπειρίας απλωμένες στα Πιέρια Όρη. Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής, μέσα από δράσεις που θα αναδείξουν τις τοπικές γεύσεις καθώς και καινοτόμα προϊόντα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου Πιερίας, να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις, καθώς και να συμμετέχουν σε γαστριμαργικές, φυσιολατρικές και ιστορικές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα απλωθούν από τον Άγιο Δημήτριο έως την Ράχη, την Άνω Μηλιά και το Ελατοχώρι, απολαμβάνοντας παντού μοναδικές γεύσεις του τόπου.

Η γνωριμία με τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους σε ανοικτή έκθεση, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 25 Ιουνίου κατά τις ώρες 13:00-20:00 και την Κυριακή 26 Ιουνίου κατά τις ώρες 11:00-18:00.

Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Σάββατο 25-6-2022, ώρες 10.30-20:00

  • Διαδρομή σε μονοπάτια μέσα στο βουνό στον Αγ. Δημήτριο με συνοδεία οδηγού βουνού.
  • Επίσκεψη σε παραγωγό κερασιών στην περιοχή Ράχη Πιερίας.
  • Μαγειρικές επιδείξεις τοπικών εδεσμάτων από μάγειρες του τόπου στον χώρο της έκθεσης.
  • Εκδήλωση γευσιγνωσίας με επιλογές τυριών, αποσταγμάτων και κρασιών στον Άγιο Δημήτριο.

Κυριακή 26-6-2022, ώρες 11:00-18:00

  • Επίσκεψη στην ιστορική Άνω Μηλιά και διαδρομή στο μονοπάτι της Αγάπης με συνοδεία οδηγού βουνού.
  • Επίσκεψη σε παραγωγό τσαγιού στην περιοχή του Ελατοχωρίου.
  • Εκδήλωση γευσιγνωσίας με επιλογές βοτάνων και μελιού στον Αγ. Δημήτριο

Ο δήμος έχει μεριμνήσει για την διάθεση ενός λεωφορείου προκειμένου να μετακινηθούν επισκέπτες του φεστιβάλ προς τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το λεπτομερές ωριαίο πρόγραμμα του γιορτινού διημέρου στις 25 και 26 του Ιούνη.

Θα χαρούμε να σας υποδεχθούμε στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας και στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους, σε ένα διήμερο γιορτής με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας και τους ανθρώπους που επενδύουν στην ευλογημένη γη μας.

ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό, ο οποίος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν που διαθέτει ο ορεινός Δήμος Κατερίνης, ενώ θα συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».

Μαρία Τερζίδου

Όπως σημειώνει από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου:

«Η Αντιδημαρχία Τουρισμού επενδύει από την αρχή σε δράσεις ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας με στόχο την προσέλκυση τουριστών σε όλο το εύρος και μήκος του Δήμου Κατερίνης, όλο το χρόνο. Επίσης, στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Τα τοπικά μας προϊόντα αποτελούν μέρος της ιδιαίτερης ταυτότητάς μας, φτιαγμένα με ιδιαίτερη αγάπη αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε μια εποχή που ο άνθρωπος αναζητά δυνατές εμπειρίες κάθε που φεύγει από την καθημερινότητά του, εμείς επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε γιορτές με επίκεντρο τους ανθρώπους μας και να υποδεχθούμε επισκέπτες με ιδιαίτερες αναζητήσεις τόσο γαστρονομικές όσο και φυσιολατρικές. Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους είναι το πρώτο γιορτινό εγχείρημα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στον Τίταρο και τα Πιέρια Όρη και ευελπιστούμε να πλαισιωθεί με ενθουσιασμό και να γίνει ένας θεσμός που θα αναζητούν οι επισκέπτες της περιοχής όλο τον χρόνο. Η εξωστρέφεια και η διαρκής ποιοτική τουριστική προβολή του τόπου που αναζητά από όλους εμάς, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, είναι ένα καθημερινό στοίχημα που έως τώρα έχει πετύχει και συνεχίζουμε με όραμα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μας που δίνουν ψυχή καθημερινά για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι για την ανάδειξη του τουριστικού προορισμού μας» .

Για την δήλωση συμμετοχής τοπικών παραγωγών με τυποποίηση στην υπαίθρια έκθεση, καθώς και για γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους στις 25 και 26 Ιουνίου 2022 μπορείτε να επικοινωνείτε:

Γραφείο Τουρισμού: 2351772448 / 6938885883 Ευάγγελος Νικολαίδης

Γραφείο Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δ. Κατερίνης: 2351034000 Χριστίνα Σιδηροπούλου.