6ος αγώνας δρόμου «Το Πέρασμα Του Απ. Πάυλου» | Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19.00

Κοινωνία

Σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου 9.700μ. «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το δήμο Πύδνας-Κολινδρού και τον  Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαϊου 2022.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα σε πολύ θετικό κλίμα παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού  κ. Αναστάσιος Μανώλας και από τον Σύλλογο Δρομέων ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Ιωαννίδης.

Σεβ. Μητροπολίτης:  «Χαίρομαι που συναντηθήκαμε ξανά μετά από δύο χρόνια για να συζητήσουμε οργανωτικά θέματα ενός αγώνα που τιμάται από αθλητές απ’όλη την Ελλάδα» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος. «Ο αγώνας που έχει μόνον οφέλη για την τοπική κοινωνία έγινε η αιτία να οριοθετηθούν οι πορείες του Απ. Παύλου και να αναδειχθούν τοπόσημα με θρησκευτικά, αρχαιολογικά και ιστορικά ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε.

Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού: «Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι τιμούν με την παρουσία τους την σημερινή συνάντηση και συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε έναν αγώνα θεσμό για το τόπο μας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μανώλας. Παράλληλα δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα και ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και Καλή Αντάμωση.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» αναφέρθηκε στην μεγάλη απήχηση που έχει ο αγώνας στην δρομική κοινότητα, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο καλαίσθητο μετάλλιο που κατασκευάστηκε μόνο για τις ανάγκες του φετινού αγώνα. 

Ακολουθήθηκε αναλυτική ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, ενώ τονίστηκε μεταξύ άλλων η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης με αρχαιολογική και πνευματική και ιστορική σπουδαιότητα, που συμβάλλει και στην τουριστική προβολή του τόπου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα φέτος τιμούν με την παρουσία τους αθλητές με αναπηρία, αθλητές από το εξωτερικό που έρχονται ειδικά για τον αγώνα και άτομα κάθε ηλικίας απ’ όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, έγινε καταγραφή των δυνάμεων που θα διαθέσει η Αστυνομία, ο Δήμος καθώς και οι εθελοντικές ομάδες που θα συνδράμουν και φέτος για την άρτια διεξαγωγή και ασφάλεια των δρομέων. Ο 6ος αγώνας δρόμου « Το Πέρασμα Του Απ. Πάυλου» θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 7μ.μ. Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα. Στα μέσα της διαδρομής και στο τερματισμό θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Οι διοργανωτές έδωσαν το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται για έκτη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία και τόνισαν τη σημασία της παρουσίας των εθελοντών στη διοργάνωση του αγώνα καθώς και το σπουδαίο ρόλο των κατοίκων των κοινοτήτων του δήμου Πύδνας-Κολινδρού που διασχίζουν οι αθλητές.

Στη συνάντηση η οποία θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς των δύο κοινοτήτων παραβρέθηκαν επίσης οι: Αντιδήμαρχος Μεθώνης Λάζαρος Προβατίδης,  ο Αντιδήμαρχος Πύδνας Πουρτσίδης Πασχάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυγιάλου Παρασκευάς Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κολινδρού κ. Θωμάς Σολοποτιάς, η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλός κ. Μαρία Αβραμίδου, το Α.Τ. Αιγινίου εκπροσώπησε ο Υπαστυνόμος Στυλιανός Καρυπίδης και ο Αρχιφύλακας Ιωάννης Εφραιμίδης, επίσης παραβρέθηκαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Κατερίνης) εκπροσώπησαν οι Γεωργία Χαλκίδου και Αμανατίδου Αθηνά, τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν οι κυρίες από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου καθώς και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον π. Γεώργιο Μιάουρα εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου για την θερμή φιλοξενία και την γενικότερη συμβολή του στον αγώνα.