Επίσκεψη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πολιτισμός

Την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, κο Ευστάθιο Κατσίδη, το Γραμματέα, κο Αθανάσιο Σεφερίδη και το μέλος του Σ.Πο.Σ., κο Αθανάσιο Λαβασά.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Αντιπεριφερειάρχη θέματα που αφορούν στο Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ο οποίος αποτελεί μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ συζητήθηκαν και οι δράσεις του συνδέσμου εν όψει και της προετοιμασίας του 5ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου, στο οποίο θα συμμετέχουν θεατρικά σχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η κα Μαυρίδου εξέφρασε τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο έργο της Πανμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, καθώς η προαγωγή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων, όπως και όλων των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της Π.Κ.Μ., όπως επίσης και της Π.Ε. Πιερίας.