Στο δήμο Κατερίνης εγκαταστάθηκε το δεύτερο infokiosk από το Επιμελητήριο Πιερίας

Τουρισμός

Η ενημέρωση των επισκεπτών του δήμου Κατερίνης και γενικότερα της Πιερίας περνά στην ψηφιακή εποχή με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου σταθμού πληροφόρησης επισκεπτών (infokiosk) με δαπάνη του Επιμελητηρίου Πιερίας το οποίο εγκαταστάθηκε στην πλατεία της Κατερίνης. 

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίασή του από τον πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου. 

Πρόκειται για το δεύτερο κιόσκι πληροφοριών που τοποθετείται με πρωτοβουλία του  Επιμελητηρίου Πιερίας μετά την εγκατάσταση ενός αντίστοιχου σύγχρονου σταθμού πληροφόρησης στο Λιτόχωρο, έξω από το Ναυτικό Μουσείο, τον Απρίλιο του 2021. 

“Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Αντίστοιχα κιόσκια  έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες” ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του δήμου Κατερίνης οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τα καταλύματα,  τους χώρους εστίασης, τις διαδρομές, τη συγκοινωνία, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και όλες τις χρηστικές πληροφορίες για μια άνετη διαμονή στην περιοχή. 

Μπορεί επίσης ο καθένας να λάβει όλες τις πληροφορίες στο κινητό του τηλέφωνο. 

Παράλληλα το κιόσκι έχει ως στόχο να ενημερώνει και τους μόνιμους κατοίκους  της Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας για αποφάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε το δήμαρχο Κατερίνης για την άψογη, όπως σημείωσε, συνεργασία προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών. 

“Η πόλη μας αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, γίνεται μοντέρνα, γίνεται ένα με την τεχνολογία και αυτό χάρη στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Πιερίας και ειδικότερα χάρη στον πρόεδρο και το Δ.Σ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία. Και ιδού η απόδειξη με το καινούριο infokiosk, εγκαινιάζεται μία νέα μορφή επικοινωνίας με τον πολίτη και τον επισκέπτη της πόλης που θα τους κρατά ενημερωμένους για όλα όσα συμβαίνουν στο δήμο μας” ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου. Αμφότερες τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για την ποιότητα ενημέρωσης των επισκεπτών. 

Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Τζήμας, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων του νομού.