Π.Ε. Πιερίας: Αποκατάσταση κυκλοφορίας στη γέφυρα Ουρλιά

Κοινωνία

Στα πλαίσια του έργου “Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση βλαβών καταστρώματος οδού σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας στα όρια του νομού Πιερίας” πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της γέφυρας του ρέματος Ουρλιά επί της 5ης Επαρχιακής Οδού για την αποκατάσταση της στατικότητας του φορέα. Οι εργασίες αφορούσαν μεταξύ άλλων την κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλάκας έδρασης από οπλισμένο σκυρόδεμα και ασφαλτοτάπητα.

Η γέφυρα του ρέματος Ουρλιά για λόγους ασφαλείας των διερχομένων   πολιτών, επαγγελματιών, μαθητών, αλλά και των επισκεπτών της Πιερίας θα δοθεί σε κυκλοφορία στο τέλος της εβδομάδας, διότι θα πρέπει να παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος για την ανάπτυξη αντοχής του σκυροδέματος, καθώς επίσης και να ολοκληρωθούν κάποιες υπολειπόμενες εργασίες.

Σε καμία περίπτωση η Υ.Τ.Ε. της Π.Ε. Πιερίας δε θα προχωρήσει στην παράδοση για χρήση ενός τεχνικού έργου, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση μιας οδού που αποτελεί βασικό άξονα σε όλη την περιοχή της Νότιας Πιερίας.