Επίσκεψη Πολωνών μαθητών από την πόλη Tosice στο Επιμελητήριο Πιερίας

Κοινωνία

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+, μαθητές Λυκείου με κατεύθυνση τα οικονομικά από την πόληTosice της Πολωνίας,επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Πιερίας, το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου, και ενημερώθηκαν για το ρόλο και τη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Κόκκινος.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο κ. Κόκκινος, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς στο Επιμελητήριο, τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας, να υποδεχόμαστε νέους, κάποιοι εκ των οποίων στο μέλλον μπορεί να επιλέξουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το διοικητικό του προφίλ του Επιμελητηρίου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει, όπως το ΓΕΜΗ, την Υπηρεσία μίας Στάσης, τη χορήγηση πιστοποιητικών, την τήρηση των μητρώων και ειδικών μητρώων.

Επιπλέον, τόνισε, ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας προσφέρει μια σειρά από ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του, κάποιες εκ των οποίων είναι,  η διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας μία από τις κορυφαίες περιφερειακές εκθέσεις της Ελλάδας, η Δημιουργία συλλογικού σήματος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Πιερίας με κατοχύρωσή του στο EUIPO, η τοποθέτηση διαδραστικών ψηφιακών σταθμών πληροφοριών (Info kiosk) και πολλές άλλες.

Μετά την ενημέρωση τα ερωτήματα των μαθητών επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα που αφορούσαν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Έγινε ξενάγηση των μαθητών σε όλους τους χώρους του κτηρίου του Επιμελητηρίου και δόθηκε στα παιδιά έντυπο υλικό με πληροφορίες για το Νομό Πιερίας.