Επίσκεψη μαθητών από την Πολωνία στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Κοινωνία

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, επισκέφθηκαν την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μαθητές και μαθήτριες από την Πολωνία μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους, καθώς βρίσκονται στην Πιερία στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus. Η αποστολή συνοδευόταν από την κα Παναγιώτα Ζαχαράτου, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης και τη συνεργάτη της, κα Γεωργία Ελμαλιώτη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς τα παιδιά έχουν επιλέξει την κατεύθυνση των οικονομικών στο σχολείο τους και ήθελαν να δουν τις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορές των αντίστοιχων υπηρεσιών σε Ελλάδα και Πολωνία. 

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία  τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε να έχουν μία όμορφη διαμονή στη φιλόξενη Πιερία.

Η επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα και η ξενάγηση στις οικονομικές υπηρεσίες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην Πιερία και να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την περιοχή μας, αλλά και να μάθουν με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες πώς λειτουργεί ο κρατικός, αλλά και ο περιφερειακός μηχανισμός μας.