Την περαιτέρω στελέχωση του Συνοριακού Σταθμού των Ευζώνων και του Τελωνείου Κατερίνης ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, η βουλευτής Α. Μάνη Παπαδημητρίου

Τουρισμός

Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα για τον τουρισμό της Πιερίας αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της ενίσχυσης με προσωπικό των χερσαίων πυλών εισόδου της χώρας, έθεσε η Βουλευτής στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους, το Σάββατο, 7 Μαΐου.

Ειδικότερα, η κυρία Μάνη τόνισε ότι είναι κρίσιμο ενόψει της θερινής περιόδου να στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό οι συνοριακοί σταθμοί της χώρας, ιδίως αυτός των Ευζώνων, αλλά και το Τελωνείο της Κατερίνης, ούτως ώστε να εισέρχονται οι επισκέπτες με ταχύτητα και ασφάλεια και να μην επαναληφθούν φαινόμενα καθυστερήσεων που ενδεχομένως επηρεάσουν τον οδικό τουρισμό.

Η Βουλευτής έθεσε επίσης στον Υπουργό Οικονομικών τα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως της τα μετέφεραν ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης αλλά και τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τόσο η αύξηση του ενεργειακού κόστους όσο και οι επιστρεπτέες προκαταβολές, ζητήματα για τα οποία η κυρία Μάνη επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση.

Ο κύριος Σταϊκούρας από την πλευρά του διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι θα εξετάσει άμεσα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση με προσωπικό των συνοριακών σταθμών της χώρας αλλά και του Τελωνείου Κατερίνης.

Αναφορικά με τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, ο Υπουργός ανέφερε ότι τόσο τα Υπουργεία όσο και η Κυβέρνηση συνολικά έχουν ήδη προχωρήσει σε διαδοχικά μέτρα στήριξης του παραγωγικού ιστού της χώρας και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται ούτως ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Στα μέτρα αυτά εντάσσονται οι επιστρεπτέες προκαταβολές καθώς από τα 8,3 δις. Ευρώ θα επιστραφούν μόνο τα 3 δις. Ευρώ σε 96 δόσεις, αλλά και οι επιδοτήσεις των επαγγελματικών τιμολογίων ρεύματος που συνεχίζονται και το Μάιο θα ανέλθουν στα 260 εκατομμύρια. Ευρώ. Η μείωση δε στα επιχειρηματικά – επαγγελματικά τιμολόγια αλλά και στο αγροτικό ρεύμα για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπολογίζεται στο 42%.

Τέλος, συζήτησαν και για το σημαντικό μέτρο της επιστροφής των χρημάτων για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, που από άποψη εισοδήματος καλύπτει το 95% των φορολογουμένων και αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο Υπουργός Οικονομικών και η Βουλευτής θα είναι σε διαρκή επικοινωνία για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επί των ως άνω κρίσιμων θεμάτων.