Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην Κατερίνη & στον Κορινό

Κοινωνία

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δ. Κατερίνης και της Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας – Περιφ. Ενότητα Πιερίας

Παρεμβάσεις για την «Ασφαλτόστρωση Αγροτικών Οδών Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας» στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ∆. Κατερίνης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα από τον Δήμο Κατερίνης.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, συμβατικής αξίας 190.142,00 ευρώ εκτός ΦΠΑ, έγινε σήμερα, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστάθιο Κεραμιδιώτη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρέστησαν επίσης, υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το κύριο αντικείμενο του έργου επικεντρώνεται σε:

Ασφαλτόστρωση υφισταμένων αγροτικών οδών στο Δήμο Κατερίνης. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν  εργασίες σε τέσσερις θέσεις α) περιοχή Γηροκομείου β) περιοχή Αγίου Γεωργίου στον Κορινό γ) ανατολικά αερογέφυρας περιοχή Φ100 και δ) ανατολικά αερογέφυρας «Βιοζωκάτ» (στην περιοχή Μοσχέϊκα) .

«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, αναβαθμίζουμε σταδιακά το αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Οι παρεμβάσεις διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στις γεωργικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Γενικότερα το πρόγραμμα ανάπλασης του αγροτικού οδικού δικτύου, συνιστά εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα, συμβάλλει στην τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και είναι για μας πρώτη προτεραιότητα» τονίζει σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εννέα (9) μήνες.