Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα Γερο-Καρατάσου του Δοβρινού στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά

Κοινωνία

Την Κυριακή, 1η Μαΐου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα Γερο-Καρατάσου και του μνημείου των πεσόντων στη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά, μετά από την τιμητική πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Στη συγκινητική αυτή τελετή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με του οποίου τις ενέργειες στήθηκε το μνημείο, αποκάλυψαν τον ανδριάντα, ενώ ο Δήμαρχος Βεροίας, κος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Παντελεήμονα αποκάλυψαν το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών. Το εξαιρετικό αυτό έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης, κος Γεώργιος Κικότης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, όπως επίσης και τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του. Μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητρόπολης στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ιεράρχες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο δικός μας Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολής μας, Αρχιμανδρίτη, π. Βαρνάβα, αλλά και ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης, κ. Θεοφύλακτος, που κατάγεται από την Πιερία μας. Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές της Ημαθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κος Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, όπως επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κος Χρήστος Καλομπάτσιος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με την πολιτική ηγεσία της Ημαθίας, με την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει εξαιρετική συνεργασία, όπως επίσης και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, για τον οποίο τρέφει απεριόριστο σεβασμό.