Εστία Πιερίδων Μουσών-Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου

Πολιτισμός

«Blue drops of ink»

Όταν η ποίηση συναντά την φωτογραφία

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας  της Μένης Σεϊρίδου

      Το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 19.30 η Εστία Πιερίδων Μουσών  σας προσκαλεί στο χώρο της  Αστικής Σχολής Κατερίνης  για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής  έκθεσης φωτογραφίας  με τίτλο “Blue drops of ink” της  Μένης Σεϊρίδου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2022».

     Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από φωτογραφίες που περιέχονται στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα,  καθώς και από  φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

    Το λεύκωμα Blue drops of ink  ήταν αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της φωτογράφου με τον ποιητή Σωτήρη Γάκο και περιέχει 19 ποιήματα και 19 φωτογραφίες   που το καθένα συμπληρώνει το άλλο  και εμπνέεται από αυτό! Η  επιμέλεια του βιβλίου έχει γίνει από  τον  Βασίλη Καρκατσέλη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athonos Art Space.

Για την έκθεση  θα μιλήσουν:

Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας-φωτογράφος

Μαρία Καρανίκα, επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγος- Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης

Σύντομο βιογραφικό της φωτογράφου 

 Η  Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάζεται.  Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη συγγραφή.  Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες όπως  Fractal, Thessaloniki arts and cultures, iFocus και Photologio, Ηχώ των δημοπρασιών, intellectum κα.   

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων στο MOMUS Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και  έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερες τις εξής:

·        Days of photography in Serbia, Cacak, 2016, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

·        Σφαγεία, μια περιοχή του παλίμψηστου, Θεσσαλονίκη, 2017, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

·        Τόπος – Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 2018, επιμέλεια Αλέκα Τσιρώνη

·        Φωτογραφική συνάντηση, Λευκωσία  και Θεσσαλονίκη 2019, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης

·        White noice, Θεσσαλονίκη 2021, επιμέλεια Μένη Σεϊρίδου, Λάρα Βρεττού, Αλέκα Τσιρώνη

·        Το 2018 συμμετείχε, ως συγγραφέας και ως φωτογράφος, στη συλλογή διηγημάτων «Γυμνά καλώδια» από τις εκδόσεις Ρώμη, σε επιμέλεια της Πηνελόπης Χριστοπούλου.

·        Από το 2020 είναι σπουδάστρια του τμήματος φωτογραφίας του ΙΕΚ Esp  με υποτροφία.

·        Το 2021 συμμετείχε στο φεστιβάλ φωτογραφίας Photometria, στα Ιωάννινα και στο Διεθνές Φεστιβαλ φωτογραφίας Δράμας, ενώ ήταν συνεπιμελήτρια στην έκθεση που παρουσιάστηκε στο MOMUS Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Together, so far, so close”  καθώς και στην έκδοση του βιβλίου ”white noice” από τις εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ

Έκθεση φωτογραφίας της  Μένης Σεϊρίδου

Οργάνωση/ Επιμέλεια Μαρία Καρανίκα

Τίτλος: «Blue drops of ink»

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαΐου  στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 12 Μαΐου (ώρες λειτουργίας 18.00-21.00)

Αστική Σχολή Κατερίνης

Είσοδος ελεύθερη