Εγκαίνια του Thessaloniki TechLab, της νέας Αμερικανικής Γωνιάς στη Θεσσαλονίκη

Κοινωνία

Την Τρίτη 12 Απριλίου τελέστηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια του Thessaloniki TechLab της έκτης Αμερικανικής γωνιάς στην Ελλάδα στον χώρο του φιλεκπαιδευτικού σωματείου Eduact στη Θεσσαλονίκη.
Το Thessaloniki TechLab αποτελεί έναν πολυχώρο καινοτομίας, τεχνολογίας και πολιτισμού που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, αξιότιμος κ. Geoffrey Pyatt εγκαινίασε με ιδιαίτερη χαρά τον νέο χώρο και ανέφερε στην ομιλία του πως νιώθει περήφανος για την συνεργασία του με την Eduact, τον Πρόεδρό της Κώστα Βασιλείου καθώς και τις υπόλοιπες Αμερικανικές γωνιές στην Ελλάδα καθώς μέσα από την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να προωθήσουν τις σχέσεις με τον ελληνικό λαό δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικός χώρος με καινοτόμα τεχνολογικά οικοσυστήματα. Παράλληλα δήλωσε εντυπωσιασμένος για την λειτουργία των αμερικανικών γωνιών ως συμπλήρωμα του διπλωματικού έργου.  Τέλος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη δουλειά που έχουν καταβάλει και πως είναι ένας από τους καλύτερους πόρους που έχουμε για να ασχοληθούμε με το τοπικό κοινό και να δημιουργήσουμε πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις.

ο Πρόεδρος της Eduact κ. Κώστας Βασιλείου ανέφερε :

«Το Thessaloniki TechLab, το οποίο είναι ένα μεγάλο δώρο για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των φύλων, των πολιτισμών και των κοινωνιών, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους μας να προωθήσουν τη θετική δέσμευση, το μετασχηματισμό και την αλλαγή.»  Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανικές γωνιές είναι και ήταν πάντα, χώροι όπου οι άνθρωποι συναντούν ανθρώπους, μιλούν με ανθρώπους και ακούνε ανθρώπους. Είναι ανοιχτές πλατφόρμες για την κοινότητα – εξοπλισμένες, σχεδιασμένες και λειτουργούν με τρόπο που να ευνοούν τη συγκέντρωση, την έμπνευση και την ενδυνάμωση των ατόμων. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το δημιουργικό έργο, τους Χρυσούς Χορηγούς Προγραμμάτων της Eduact που είναι οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός και ΤΙΤΑΝ, και τον Μεγάλο Χορηγό, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ. Συγκινημένος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή μας πρέπει να οδήγησαν τον Πρέσβη να οραματιστεί μία ακόμη Αμερικανική Γωνιά η οποία και έγινε πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι :

Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, Άγγελος Χαριστέας – Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ambassador της Eduact, Γιώργος Κασαπίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Elizabeth K. Lee – Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Cynthia Harvey – Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων, Shanna Surendra Υπεύθυνη Μορφωτικών και Πολιτιστικών υποθέσεων, Sheila Weir, Υπεύθυνη Μορφωτικών Προγραμμάτων Αμερικανικών Γωνιών για την Ευρώπη.  Καθώς και οι Θωμάς Μπαχαράκης Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Σωκράτης Δημητριάδης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρήστος Ρουμπίδης Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Καΐσης  Πρόεδρος Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Αθανάσιος Κοντονικολάου Γενικός Διευθυντής του Noesis, Βασίλης Ιωάννου Γενικός Διευθυντής ΧΑΝΘ, Dr Θοδωρής Μανιάκας Σύμβουλος αγγλικής γλώσσας, Ανέστης Σελεγγίδης Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ΤΙΤΑΝ, Ελισάβετ Μεντεκίδου Αντιπρόεδρος Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.-Φ.Μ.Ν. ΔΙΟΣ,