Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πιερία 71χρονη για υπεξαίρεση 1.150.000 ευρώ από εταιρεία που διοικούσε – Εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινωνία

Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη 71χρονης ημεδαπής σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (06-04-2022) εντοπίστηκε σε περιοχή του Νομού Πιερίας η προαναφερόμενη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (10) ετών, φυλάκισης (06) ετών και (1) μήνα για τα αδικήματα της :

  • Υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
  • Πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση,
  • Απάτης κατ’ εξακολούθηση και
  • Έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009 η 71χρονη, έχοντας την οικονομική διαχείριση εταιρείας, ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα κεφάλαια αυτής ύψους περίπου (1.150.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, μαζί με συνεργούς της, κατήρτισαν μεγάλο αριθμό πλαστών συναλλαγματικών επιταγών με τη σφραγίδα της ίδιας εταιρείας, ύψους (700.000) ευρώ, θέτοντας στη θέση του αποδέκτη των επιταγών ανυποψίαστα πρόσωπα, ενώ ως διευθύνσεις χρησιμοποιούσε αυτές των συνεργών της, με αποτέλεσμα τα εν λόγω ανυποψίαστα πρόσωπα να μη λαμβάνουν γνώση για την ύπαρξη των επιταγών.

Με τις παραπάνω επιταγές επιχείρησε να εξαπατήσει υπαλλήλους τραπεζικών ομίλων με σκοπό να ιδιοποιηθεί το ποσό των επιταγών μέσω χρηματοδότησης της εταιρείας από αυτούς (τους τραπεζικούς ομίλους).

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.