Διάλογος του ΟΡΦΕΟ με τους τουριστικούς φορείς για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Πιερία

Πολιτισμός

Συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Δ. Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, με θέμα τη συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου και γενικότερα του πολιτισμού,  στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Πιερία.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον αντιπρόεδρο Οδυσσέα Μανωλόπουλο, τον Γραμματέα Γιώργο Σαμαλή, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Βασίλη Δήμου, τον υπεύθυνο προγραμμάτων και χορηγιών, Ραφαήλ Μετενίδη και τον διοικητικό διευθυντή Νίκο Λακασά, υποδέχτηκαν στα γραφεία του οργανισμού, αρχικά τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη και στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο  Γρηγόρη Βειδαμενίδη, τον Γραμματέα Αλέξη Καραθανάση, τον ταμία Παναγιώτη Θεοδωρίδη, και το μέλος Τουργαρίδη Θωμά.

« Είναι κοινή διαπίστωση, ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του τουρισμού σε ένα τόπο. Οι ταξιδιώτες όλο και περισσότεροι και κυρίως εκείνοι με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, επιζητούν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν πολιτιστικές υποδομές και δράσεις του τουριστικού προορισμού που θα κάνουν τις διακοπές τους. Η Πιερία διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό προϊόν, με τις μοναδικές αρχαιότητες, τον Όλυμπο και ότι συνεπάγεται με αυτόν και βέβαια πολιτιστικές δράσεις με πρώτο και καλύτερο το διεθνές πιά Φεστιβάλ Ολύμπου. Συγχαίρομε τη διοίκηση του Φεστιβάλ Ολύμπου για τις πρωτοβουλίες του και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με στόχο την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στον τόπο μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ  Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Με την  ίδια προσέγγιση ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με την  Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων. « Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διοίκηση του Φεστιβάλ Ολύμπου για την πρόσκληση και κυρίως για το ενδιαφέρον της αναβάθμισης του τουρισμού στην Πιερία. Οι προτάσεις του,  μας βρίσκουν σύμφωνους και είμαστε πρόθυμοι να τις υποστηρίξουμε» δήλωσε ο πρόεδρος Γρηγόρης Βειδαμενίδης.

Οι προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι της συζήτησης με τους τουριστικούς φορείς η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ είναι.

Τοποθέτηση ψηφιακού Q AR στα ξενοδοχεία.                                                                      

Προώθηση δίγλωσσου, έντυπου και ηλεκτρονικού  ενημερωτικού υλικού, στα δωμάτια των ξενοδοχείων.                                                                                               

Προώθηση ενημερωτικού υλικού του Φεστιβάλ Ολύμπου, στις τουριστικές εκθέσεις,                                                                                                                                     

Διοργάνωση εκδρομών σε εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Οι συναντήσεις της διοίκησης του ΟΡΦΕΟ θα συνεχιστούν και με άλλους συναφείς τουριστικούς φορείς και βέβαια θα επαναληφθούν για την αξιολόγηση του αποτελέσματος αυτών των πρωτοβουλιών.