Οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κατερίνη μας κάνουν το τραπέζι! Μαγειρεύουν παραδοσιακό Μπορς το Σάββατο 2 Απριλίου στις 14:00, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού σε ένα μεγάλο τραπέζι με ουκρανικά εδέσματα

Κοινωνία

Οι οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ευχαριστούν τους πολίτες της Πιερίας για την φιλοξενία και τη στήριξη που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό με μια συμβολική χειρονομία. Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 14:00, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού θα στρωθεί ένα μεγάλο τραπέζι με ουκρανικά εδέσματα! Οι φιλοξενούμενοί μας θα μαγειρέψουν και μας προσκαλούν όλοι μαζί, να καθίσουμε σε αυτό το τραπέζι.

Η Ελενα, η Βικτρώρια, η Γάλα και η Τατιάνα θα ετοιμάσουν ουκρανική σούπα Μπορς και νηστίσιμο πιροσκί με πατάτα και μήλο. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι οικογένειες που έφτασαν πρόσφατα στον τόπο μας, να συναντηθούν με ομοεθνείς τους που ζουν μόνιμα στην Κατερίνη, να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αλληλοβοήθειας πολιτών ουκρανικής καταγωγής. Πρωτίστως όμως η δράση αποσκοπεί στην άμεση ενσωμάτωση των οικογενειών αυτών στην τοπική κοινωνία.

Καλεσμένοι είναι όλοι οι πολίτες!

Θα γίνουν προετοιμασίες για 200 άτομα!

Η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού προσφέρεται για μια ακόμη φορά ως τόπος συνάντησης και γνωριμίας ανθρώπων που έζησαν τον ξεριζωμό, τη βαρβαρότητα και τον πόνο του πολέμου.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και το Σωματείο Αρτοποιών Πιερίας, τα μέλη του οποίου καθημερινά προσφέρουν δωρεάν δεκάδες κιλά ψωμί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Εμείς, όπως πάντα, δεν θα πάμε στον Καπνικό Σταθμό με άδεια χέρια! Για να δείτε τον κατάλογο των υλικών που χρειάζονται αυτό το διάστημα κάντε κλικ εδώ: https://www.ecss2006.com/ASP/EODNP/NEEDS/

Θερμή παράκληση: Όχι άλλα ρούχα & παπούτσια! Μόνο αυτά που αναφέρονται στην παραπάνω κατάσταση υλικών.