Εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Με το Αντί, το Βελόνι, το Όνειρο και το Μεράκι»- Χειροποίητες κούκλες με αυθεντικές φορεσιές Ηρώων του 1821

Πολιτισμός

Την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – Εκάβη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Με το Αντί, το Βελόνι, το Όνειρο και το Μεράκι», χειροποίητες κούκλες με αυθεντικές φορεσιές Ηρώων του 1821 της κ. Νίτσας και Λίζας Ξανθοπούλου στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών Μουσών 2022 της Εταιρείας Πιερικών Μελετών Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

          Παράλληλη εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης υπήρξε «η προετοιμασία και το ντύσιμο ενός Εύζωνα» το οποίο επιμελήθηκαν οι κ. Στέφανος Μποτίνας, Ιωάννης Αργυριάδης και Βασίλειος Κρομμύδας.

          Στην εκδήλωση συμμετείχε το σχήμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Μπεϊνά την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης κ. Γεώργιος Τσιαλός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρία Τερζίδου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Πόλυ Σταματοπούλου – Παπακώστα, η Πρώην Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας κ. Κλειώ Δημάση, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Βαρδακώστας Γεώργιος και ο πρώην Πρόεδρος της Μεθώνης κ. Αντώνιος Μπούμπουρας.

          Στο συντονισμό της εκδήλωσης η κ. Μαγδαληνή Κάλφα, στην επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού η κ. Γιώτα Παπαδοπούλου, ενώ την οργάνωση του προγράμματος των Εαρινών Ημερών και της αφίσας της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο κ. Θάνος Κόσυβας.

          Συμμετείχε στην εκδήλωση η εφορία του ιδρύματος χορευτικού της ΕΠ.Μ με τον έφορο της κ. Μαίρη Κηποπούλου.

           Αρωγοί των Εαρινών ημερών: ο Δήμος Κατερίνης, ο Ο.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης, η Μητρόπολη και οι χορηγοί μας :

Καλλιτεχνική επιτροπή Ημερών Μουσών 2022 κ. Μαρία Καρανίκα, κ. Όλγα Παπαβασιλείου, κ. Δημοσθένης Σεϊταρίδης.