Αυτοψία στο έργο «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση τμήματος διαδημοτικής οδού Σκοτίνας- Π. Σκοτίνας Δήμου Δίου-Ολύμπου» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον ανάδοχο

Πολιτική

Μετά την υπογραφή της  εργολαβικής σύμβασης του έργου, «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση τμήματος διαδημοτικής οδού Σκοτίνας- Π. Σκοτίνας Δήμου Δίου-Ολύμπου», από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία,  από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και τον ανάδοχο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 500.000,00 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 στη ΣΑΕΠ 808 του έργου με κωδικό 2018Π80800002, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βλαβών στη διαδημοτική οδό Σκοτίνας – Π. Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Ειδικότερα, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει 1) χωματουργικά (πρόκειται να γίνουν εργασίες σποραδικής άρσης των καταπτώσεων σε μήκος περίπου 2,50 χλμ λόγω της διάβρωσης που προκλήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων 2) τεχνικά (θα κατασκευαστούν ιρλανδικό ρείθρο- πλάτους 5,00μ από οπλισμένο σκυρόδεμα C 20/25 σε 3 θέσεις-επενδεδυμένη τάφρος καθώς και σωληνωτοί οχετοί σε διασταυρώσεις με χωματόδρομους 3) οδοστρωσία σε όλο το μήκος  4) ασφαλτικά και  5) σήμανση (στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και πινακίδες, ενώ σποραδικά θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες οδού.