6 Κατερινιώτες ηλικίας από 18 έως 40 χρόνων κρατούνται στην Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για την Μακεδονία.Τι λέει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης που είναι καθ΄οδόν (video)

Κοινωνία

“Από πότε η διαμαρτυρία ποινικοποιείται;” Αναρωτήθηκε η  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Μίνα Στρίμπα η οποία είναι καθοδόν για να συναντήσει τους 6 Κατερινιώτες προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση τους. Οι ηλικίες τους είναι από 18 χρονών μέχρι 40 και πήγαν στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για τις έξι  συλλήψεις και περίπου 30 προσαγωγές  που είναι ο χθεσινός απολογισμός από τις  εντάσεις που σημειώθηκαν έξω από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όλες οι συλλήψεις και οι προσαγωγές αφορούσαν  άτομα που διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τι έγινε

Οι πρώτες τρεις προσαγωγές έγιναν λίγο πριν τις 7.00 όταν οι πρώτοι διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας άρχισαν να καταφτάνουν στο σημείο. Ακολούθησαν ακόμα τέσσερις.

Λίγο μετά τις 8.00, νέα ομάδα διαδηλωτών εμφανίστηκε κινούμενη αντίθετα από τη Λεωφόρο Νίκης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθούν προς το πεζοδρόμιο από την πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου. Στο σημείο υπήρξε νέα μικροένταση, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές, με τα άτομα να φωνάζουν πως «δεν κάναμε τίποτα» και πως θέλουν να απευθύνουν στον πρωθυπουργό κάποιες ερωτήσεις. Έξι από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=UcyZoI_jjjw[/youtube]