Με επιτυχία η Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη ΔΕΘ

Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», η ΔΕΘ-HELEXPO και το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στον χώρο της ΔΕΘ.

          Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν για μία ακόμη φορά μεγάλη, με τους  εθελοντές να στηρίζουν τους συνανθρώπους μας που έχουν άμεσα ανάγκη για μετάγγιση αίματος.

          Στο χώρο της αιμοδοσίας παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος Δήμητρα Ζαχαρούδη και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών Γεώργιος Βασιλειάδης, οι οποίοι ενημέρωσαν  τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι ένας στους τρεις εθελοντές αιμοδότες υπέβαλε αίτηση εγγραφής στο μητρώο. Αξίζει, ακόμη, να αναφερθεί ότι η διαδικασία πλέον έχει απλοποιηθεί και γίνεται και ηλεκτρονικά από στο σύνδεσμο https://www.xarisezoi.gr/aitisi-eggrafis-doti-myeloy-ton-oston_new/

          Μετά το τέλος της αιμοδοσίας η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου σημείωσε: «Ευχαριστούμε όλες και όλους που προσήλθαν στην αιμοδοσία και  προσέφεραν το χρόνο τους αλλά και 400 κυβικά εκατοστά από το αίμα τους, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το αίμα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο μόνο χαρίζεται. Δεν  αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Δίνουμε Αίμα, σώζουμε ζωές». Πρόσθεσε δε ότιοι δράσεις της αιμοδοσίας από τη μεριά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν και στο μέλλον.