Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ένταξη του καλαμποκιού στη συνδεδεμένη ενίσχυση – Δάνεια έως 25.000 ευρώ στους αγρότες με 50% χαμηλότερο επιτόκιο

Αγροτικά

Μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση είχε χθες η Βουλευτής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη Γενική Γραμματέα, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου. 

Συζήτησαν για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Πιερίας, μετά και την πρόσφατη συνάντησή της κυρίας Μάνη με τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, εστιάζοντας κυρίως στο κόστος παραγωγής των δημητριακών. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η Γενική Γραμματέας ανακοίνωσε στη Βουλευτή την απόφαση να ενταχθεί το καλαμπόκι στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενδεχομένως και από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, με στόχο την ενίσχυση των αγροτών αλλά και τη διατροφική ασφάλεια της χώρας μας.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε επίσης και το νεοσυσταθέν Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα χορηγεί δάνεια από 3.000 έως 25.000 Ευρώ, με επιτόκιο δανεισμού τουλάχιστον κατά 50% χαμηλότερο, σε κάθε μορφής γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Ένα νέο, σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, μέσω του οποίου οι αγρότες μπορούν να αποκτήσουν στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, άμεση και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους πρόσβαση σε επιπλέον κεφάλαια.

Η προσπάθεια για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται