Το νέο βίντεο του Απόστολου Τζιτζικώστα, για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην κοινωνική πολιτική

Πολιτική

Νέο βίντεο, με τα σημαντικά έργα και τις παρεμβάσεις για τους ευάλωτους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια, ανάρτησε στα social media ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι πιο βασικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τηναντιμετώπιση της φτώχειας, για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας προς τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες, για την παροχή βοήθειας προς την οικογένεια, με δεκάδες χιλιάδες ωφελούμενους.

Στο βίντεο επισημαίνονται έργα και δράσεις ουσιαστικής υποστήριξης 60.000 άπορων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, διασφάλισης 15.000 θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, υποδομών για τους άστεγους, για τα εκατοντάδες θύματα κακοποίησηςγυναίκες και παιδιά, και για τους ηλικιωμένους, που συνθέτουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το βίντεο μεταφράζεται και στη νοηματική.

«Όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», είναι το σύνθημα της «Αλληλεγγύης», που προβάλλεται στο βίντεο.

Το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα μέσα από το νέο βίντεο είναι το εξής:

«Η κρίση και η παρακμή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια γκρέμισε τα όνειρα, τους αγώνες, τον μόχθο ετών χιλιάδων συμπολιτών μας. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα σε 60.000 άπορους συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Με μαθήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, με 14.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, με 450 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά με αναπηρία. Με οχτώ Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με τα Υπνωτήρια και τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας για τους άστεγους συμπολίτες μας, με νέα Γηροκομεία. Με επτά δομές φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με δομές φιλοξενίας για παιδιά και εφήβους, που έχουν υποστεί εκφοβισμό ή βία. Όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qGGangGjbOM[/youtube]