Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης »

Πολιτική

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Βουλευτού με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, κυρία Ασημίνα Στρίμπα.

Κατά τη διάρκειά της, συζήτησαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δικηγορικό κλάδο εν γένει αλλά και για τα επιμέρους θέματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Κατερίνης στην καθημερινότητά τους.

Μεταξύ αυτών:

– τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης και η ανάγκη για άμεση αποκατάστασή τους

–  τα προβλήματα στη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και η ανάγκη στελέχωσης των δύο υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό

– η ένταξη του Πρωτοδικείου Κατερίνης στην Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, solon.gov.gr

– η μείωση της δικηγορικής ύλης

– επιμέρους ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία των δικαστηρίων στη μετά covid περίοδο

Από την πλευρά της η κυρία Μάνη ενημέρωσε τη διοίκηση του συλλόγου, ότι έχει ήδη επικοινωνήσει τα παραπάνω θέματα στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και κατά την προ ημερών συνάντησή της με τον Υφυπουργό, κ. Γιώργο Κώτσηρα.

Τους μετέφερε δε τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον ίδιο, ότι θα μεταβεί προσεχώς στην Κατερίνη, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους, με σκοπό την όσο το δυνατόν αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Κλείνοντας η Βουλευτής ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε όλα τα δίκαια αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, του οποίου είχε την τιμή να είναι μέλος για 25 συναπτά έτη.