Διορθώστε τους ανθρώπους για μια καλύτερη κοινωνία – Γράφει ο εκπαιδευτής μαχητικών τεχνών Κωνσταντίνος Ε. Χουρίδης

Απόψεις
Αν ο κάθε ανάγωγος που διώκεται από μια σχολή ή ομάδα λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του, κι ενώ υποχρεούται σε συμμόρφωση έτσι ώστε να καλλιεργηθεί ψυχικά και να γίνει καλύτερος έτσι ώστε να σταθεί στα δικά του μονοπάτια, αντιθέτως συνεχίζει με άπλετο θράσος να κάνει αντίπραξη στον ίδιο χώρο απέναντι σε αυτόν ή αυτούς τους δασκάλους που αφιέρωσαν χρόνο για να πετύχει κάτι σημαντικό στην σκοτεινή ζωή του τότε είναι άξιος της προκαθορισμένης μοίρας του όπως επίσης και μια μερίδα του κοινωνικού συνόλου που αντί να αποδοκιμάσει τέτοιες συμπεριφορές αντιθέτως επικροτεί παρόμοιες κινήσεις από παρτιτούρες και κόπιες αντιγραφές όπως λόγου χάριν τα καλικαντζαράκια στο θέατρο σκιών και τα μαμούνια όταν πετάγονται από κλαδί σε κλαδί επειδή ξεβολεύονται.
#διορθώστετουςανθρώπουςγιαμιακαλύτερηκοινωνία

έστω κι αν αυτό λέγεται τιμωρία ή ποινή σε οποιοδήποτε φάσμα αρκεί να υπάρξει βελτίωση. Μια ζημιωμένη προσωπικότητα διορθώνεται με αργή επαναφορά από συγκεκριμένη μεταχείριση ειδικών έτσι ώστε να επανέλθει σε υγιή μοτίβα κοινωνικής αποδοχής .
Δεν μπορούμε να είμαστε με όλους σύμφωνοι και ούτε να τα έχουμε με όλους καλά. Μπορούμε όμως με βάση την κοινή ορθή λογική, την ηθική δηλαδή, να διαχωρίσουμε το σωστό από το λάθος, την ανιδιοτέλεια από το συμφέρον, τον φθονερό από τον καλοκάγαθο, τον τίμιο από τον απατεώνα, τον μεγάλο από τον μικρό, την αρετή από την κακία τον σεβασμό και την πειθαρχία, τον καλό λόγο από την αθυροστομία τον επαινετικό από τον προσβλητικό και να προχωρούμε σε συμβιβασμούς για το αμοιβαίο καλό έχοντας θέλγητρο ψυχής τη καλή τη πίστη.
Παράδειγμα: 
– όταν κάνεις μια παράβαση στον χώρο εργασίας σου ο εργοδότης σου δεν θα έρθει με φαρδύ χαμόγελο να σου χτυπήσει τον ώμο και να σου πει: δεν πειράζει, μπορείς και καλύτερα, αλλά θα σε καλέσει επάνω στο γραφείο του και δια χειρός θα σου πλασάρει την απόλυση!
– Έτσι ακριβώς γίνεται και στην καθημερινότητα όταν κάποιος σε προσβάλει και σε θίγει δεν μπορείς να τον πλησιάσεις και να του πεις χαμογελώντας : έλα να σε αγκαλιάσω, αλλά θα δηλώσεις αποστροφή και άρνηση ίσως και επιθετική αντίδραση
.

– Παρόμοια περίπτωση όταν κάποιος άπληστος εκμεταλλεύεται τις γνώσεις σου χωρίς την συγκατάθεσή σου προσποιούμενος έναν ρόλο με προφορική πιστοποίηση χωρίς την  κατοχή τίτλου. Πασιφανές στις μέρες μας , η ερώτηση με τι ασχολείσαι ; και απαντάς με το ότι δηλώσεις είσαι…..

Η ζωή δυστυχώς δεν είναι εξομολογητήριο όπου σε κάθε γνωριμία αραδιάζεις τα εν οίκων για να γίνεις αξιολύπητος και να σου χαριστεί μια θέση. Η ζωή είναι δαίδαλος, μια δοκιμασία, που αν ανακαλύψεις την έξοδο τότε γνώρισες την επιτυχία, το νόημα, την ουσία,  κι αν δεν πιάσεις τον μίτο από την αρχή σωστά δεν θα βρεις ούτε αρχή ούτε τέλος αλλά θα διαιωνίζεσαι σε έναν μίζερο κυκεώνα μιας σκιάς αποτυχημένης στον ίδιο σου τον λαβύρινθο, λησμονώντας όλα τα καλά που σου παρέχει για να ευτυχήσεις με όποιον τρόπο επιθυμείς έχοντας όμως διαλέξει στο σαθρό μυαλό την αχόρταγη πλευρά του διεστραμμένου εαυτού σου θα γίνεσαι επαναλαμβανόμενο παράπτωμα.

#υπάρχειτρόποςναδιορθώσειςαδυναμίεςκαιελαττώματα
Prof. Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2022  Copyright all rights reserved