Συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας και των εμπλεκομένων φορέων στην ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία τουριστικής συνείδησης

Τουρισμός

Τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία τουριστικής συνείδησης, στο πλαίσιο της πράξης “Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας” του Υποέργου 2 με τίτλο “Ανάπτυξη και Προώθηση Περιφερειακού Προτύπου Ποιότητας”. Η συνάντηση αυτή απευθυνόταν σε περιφερειακές και δημοτικές αρχές, σε φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών και των υποδομών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας, χαιρέτησε την εκδήλωση, η οποία παρείχε τη δυνατότητα τόσο της δια ζώσης, όσο και της διαδικτυακής παρακολούθησης. Η κα Μαυρίδου κατά την ομιλία της, τόνισε την υψηλή θέση που κατέχει ο τουρισμός στην ατζέντα τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τις τουριστικές επιχειρήσεις από την υιοθέτηση και εφαρμογή κοινών προτύπων, όπως τα Σήματα Υπευθυνότητας Τοπικής Ποιότητας, τα  οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών από τους καταναλωτές, την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων, την προβολή και την προώθηση της Πιερίας, τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας και επικοινωνίας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, την ορθολογική διαχείριση της περιοχής στα πλαίσια της βιώσιμης οικοτουριστικής ανάπτυξης και τέλος, την επαρκή ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων σχετικά τις πολυάριθμες δυνατότητες ανάπτυξης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π., κ. Τσιτλακίδης Ηρακλής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας- Ν. Ημαθίας και Ν. Πέλλας, κ. Βεϊδαμενίδης Γρηγόριος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν οι τρόποι ενημέρωσης για τη δημιουργία τουριστικής συνείδησης, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων, αναλύθηκε η διαδικασία απόκτησης του σήματος, ενώ διεξήχθη ένας παραγωγικός διάλογος σχετικά με την υιοθέτηση του σήματος ποιότητας υπευθυνότητας από τις Περιφέρειες, το οποίο πρόκειται να συνδράμει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάθε επιχείρησης, αλλά και επί συνόλω σε επίπεδο περιοχής.