O υπουργός Οικονομικών X. Σταϊκούρας για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία: ” Ενδεχομένως θα δούμε αρνητικές επιπτώσεις και στον τουρισμό, κυρίως στην Β. Ελλάδα”

Κοινωνία Οικονομία Τουρισμός

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ενδεχομένως θα δούμε αρνητικές επιπτώσεις και στον τουρισμό, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων μέχρι 5%

«Η ελληνική κυβέρνηση, έχει ζητήσει δια του αρμοδίου υπουργού Κώστα Σκρέκα, και θα συζητηθεί εκτάκτως σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός Αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση, που εντείνεται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την ελληνική πρόταση τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα λήψης χαμηλότοκων δανείων για τη χρηματοδότηση μέτρων αντιστάθμισης των επιπτώσεων από τις υψηλές τιμές ενέργειας, ενώ τα δάνεια δεν θα υπολογίζονται στο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος των κρατών μελών.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της ουκρανικής κρίσης, θα δούμε επιπτώσεις κυρίως στην ενεργεία, αλλά και αντίκτυπο στον πληθωρισμό, στο κόστος δανεισμού και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εκτίμησε ότι ενδεχομένως θα δούμε αρνητικές επιπτώσεις και στον τουρισμό, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων μέχρι 5%.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι πληθωριστικές συνέπειες θα αφορούν και τις εισαγωγές από σιτηρά και δημητριακά.

πηγή:in.gr