Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Με τις μαθήτριες και τους μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης

Πολιτική

Μία αξιέπαινη μαθητική κοινότητα είναι αυτή των μαθητριών και μαθητών των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ενήλικοι εργαζόμενοι που κάνουν πράξη, παράλληλα με την εργασία τους, τη διά βίου μόρφωση και κατάρτιση.

Η Βουλευτής επισκέφτηκε το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή, κ. Τότσικα, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημούση και φυσικά με τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, τους οποίους και συνεχάρη για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Η κυρία Μάνη άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που της τέθηκαν και τα οποία αφορούσαν όχι μόνο τη λειτουργία του Λυκείου αλλά και την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων.

Από την πλευρά της τόνισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς και μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας.

«Στη σύγχρονη κοινωνία με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, η διά βίου μάθηση και η συνεχής επιμόρφωση είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, είναι μία διαρκής προτεραιότητα για κάθε εργαζόμενο, για κάθε μαθητή. 

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουν την προσπάθεια, αποκτούν συνεχώς νέα εφόδια και βελτιώνουν διαρκώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους».