Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA το μυθιστόρημα της Veronique Ovalde “Κανένας δεν φοβάται εκείνους που χαμογελούν”

Ψυχαγωγία

Η Γκλόρια επέλεξε αυτή τη μέρα του Ιουνίου για να φύγουν. Παίρνει τις κόρες της από το σχολείο και ξεκινά μαζί τους χωρίς προειδοποίηση για ένα μακρινό ταξίδι. Οι τρεις τους αφήνουν πίσω τους τις ακτές της Μεσογείου με κατεύθυνση προς τον Βορρά, το αλσατικό σπίτι μέσα στο δάσος του Κάιζερχαϊμ στο οποίο η Γκλόρια, ως παιδί, περνούσε τις διακοπές της. Γιατί αυτή η ξαφνική λιποταξία; Από ποια απειλή θέλει να ξεφύγει; Για να το μάθουμε, πρέπει να πάμε πίσω, στα ταραγμένα νερά του παρελθόντος, να γνωρίσουμε τον Τζιοβανάνγκελι, που την πήρε υπό την προστασία του όταν πέθανε ο πατέρας της, να σηκώσουμε το πέπλο γύρω από τον θάνατο του Σαμουέλ, του πατέρα των παιδιών της (πού βρισκόταν η Γκλόρια εκείνο το βράδυ;) και να καταλάβουμε τελικά ποιον ρόλο μπορεί να έπαιξε ο δικηγόρος Σαντινί σε όλη αυτή την ιστορία.

Μέχρι ποιου σημείου μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Σε αυτό το μυθιστόρημα, με αμείωτη ένταση, η Βερονίκ Οβαλντέ σκηνοθετεί τον συναρπαστικό χαρακτήρα μιας μητέρας που η ανησυχία της απέναντι στον κόσμο μεταλλάσσεται σε αδυσώπητη ψυχραιμία προκειμένου να τον αντιμετωπίσει.

Βιογραφικό

Η Βερονίκ Οβαλντέ έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το «Et mon coeur transparent» (βραβείο France Culture – Telerama), «Όσα ξέρω για τη Βέρα Κάντιντα» (εκδ. Gema, βραβείο μαθητών λυκείου Renaudot 2009, βραβείο France Televisions και Μεγάλο Βραβείο των αναγνωστριών του Elle), «Des vies d’oiseaux, La Grace des brigands» (2008) και πιο πρόσφατα, «Soyez imprudents les enfants» (2016).