Συνάντηση της προϊσταμένης Αρχαιοτήτων Πιερίας με τη διοίκηση του ΟΡΦΕΟ

Πολιτισμός

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ , επισκέφθηκε τα γραφεία του οργανισμού η νέα προϊσταμένη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Πιερίας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Η κ. Σδρόλια ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, στους αρχαιολογικούς χώρους και άπτονται της αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η κ. Σδρόλια εξέφρασε  καταρχήν την μεγάλη εκτίμηση της προς το Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο γνωρίζει και παρακολουθεί χρόνια. Αναγνώρισε επίσης πως χάρη στο Φεστιβάλ Ολύμπου, προβάλλονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Πιερίας και κατ΄επέκταση όλη η Πιερία. Τέλος δήλωσε πως η ίδια και η υπηρεσία της θα σταθούν αρωγοί σε ότι αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ .

«Οφείλουμε όλοι οι φορείς, είπε καταλήγοντας, να στηρίξουμε τον κορυφαίο και καταξιωμένο αυτό θεσμό της Πιερίας, που την προβάλει πανελληνίως και διεθνώς, αναγνωρίζοντας συγχρόνως την ανεκτίμητη προσφορά του, στον πολιτισμό».

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ευχαρίστησε την κ. Σδρόλια για την επίσκεψή της στην έδρα του οργανισμού και για τη διαβεβαίωση της, ότι θα σταθεί αρωγός στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Με την ευκαιρία της χάρισε το λεύκωμα των 50 χρόνων  Φεστιβάλ Ολύμπου.