Διακρίσεις μαθητριών του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κέφαλος»

Πολιτισμός

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με πολλή χαρά ανακοινώνει τις τιμητικές διακρίσεις που απέσπασαν οκτώ (8) μαθήτριες του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του ΟΡ.Φ.Ε.Ο. στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κέφαλος». Οι μαθήτριες απέσπασαν συνολικά δεκατέσσερα (14) βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις στην κατηγορία μαθητριών/τών  Γυμνασίων και Λυκείων σε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες παιδιά απ΄ όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι:

  • Αγγελική Καρατζόγλου (μαθήτρια Γ΄ τάξης 2ου ΓΕΛ Κατερίνης): Β΄ Βραβείο ελεύθερου στίχου και Γ΄ Βραβείο χαϊκού.
  • Θεοδώρα Λαζάρου (μαθήτρια Α΄ τάξης 2ου ΓΕΛ Κατερίνης): 1ο Έπαινο ελεύθερου στίχου, 3ο Έπαινο μουσικού στίχου, 4ο Έπαινο χαϊκού, Τιμητική διάκριση έμμετρου στίχου.
  • Νάνσυ Τζιόλη (μαθήτρια Α΄ τάξης 2ου ΓΕΛ Κατερίνης): 2ο Έπαινο χαϊκού.
  • Ευαγγελία Τσιμήτρη (μαθήτρια Α’  τάξης ΓΕΛ Κονταριώτισσας): 3ο Έπαινο χαϊκού, Τιμητική διάκριση έμμετρου στίχου, Τιμητική διάκριση ελεύθερου στίχου.  
  • Χριστίνα Λιόλιου (μαθήτρια Α’  τάξης ΓΕΛ Κονταριώτισσας): 1ο Έπαινο χαϊκού.
  • Σταυρίνα Βάια (μαθήτρια Α’  τάξης ΓΕΛ Κονταριώτισσας):  3ο Έπαινο χαϊκού.
  • Ηλιάνα Τζιάφα (μαθήτρια Α’  τάξης ΓΕΛ Κονταριώτισσας): 4ο Έπαινο χαϊκού.
  • Καλλιόπη Τσιανάκα (μαθήτρια Α’  τάξης ΓΕΛ Κονταριώτισσας): Τιμητική διάκριση  χαϊκού.

Η παραγωγή ποιητικού και λογοτεχνικού λόγου και η δημιουργική γραφή εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων». Οι δράσεις παραγωγής λόγου αναπτύσσονται σε τακτική βάση και υποστηρίζονται από εξειδικευμένα σεμινάρια που στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Για παράδειγμα το 2020 στη διάρκεια της ενότητας «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου τα παιδιά συμμετείχαν σε «Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής» που οργανώθηκε σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και τον «Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Αφήγησης» με εμψυχωτή τον φιλόλογο και συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστο Χαρακόπουλο και με την επιστημονική επιμέλεια της κ. Τασούλας Τσιλιμένη Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν τις δημιουργικές τους δράσεις στο «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων».