Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον πρωτογενή τομέα της χώρας με πράξεις – Νέα μέτρα στήριξης

Αγροτικά

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς μας, λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης αλλά και των ολοένα αυξανόμενων φυσικών καταστροφών, στέκεται δίπλα στον πρωτογενή τομέα της χώρας και τον στηρίζει στην πράξη για ακόμα μία φορά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, η Κυβέρνηση λαμβάνει άμεσα τα ακόλουθα επτά νέα μέτρα στήριξης, συνολικού ύψους 170 εκ. Ευρώ.

* Κάλυψη 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021.

* Για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2022  κάλυψη του 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.

* Ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση ύψους 7% επί του τζίρου από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2022.

* Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 24% στο 13%.

* Αύξηση κατά 50% στο πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών,

* Ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο της μεταφοράς ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022,

* Άμεση έκδοση σχετικής Κ.Υ.Α. για την εξαγγελθείσα επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία. 

Για τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Στήριξη με πράξεις και όχι με λόγια!