Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Κατερίνης: Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους- εργαζόμενους του Δήμου.

Πολιτική

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης στηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας και τάσσεται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων-εργαζομένων καθαριότητας, αλλά και όλων των συμβασιούχων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.
Θεωρούμε ότι το να έχει ο κάθε άνθρωπος εργασία είναι βασικό δικαίωμά του και προϋπόθεση για να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του και στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής.
Σύγχρονες ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που «παράγουν» καινούρια μνημόνια και νέα αντεργατικά μέτρα, φοροληστεία και νέα χαράτσια, ακρίβεια, αντεργατική επίθεση σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει και γενικότερα σε κάθε πλευρά της ζωής μας.
Μάλιστα, όταν η εργασία των συμβασιούχων-εργαζομένων είναι αναγκαία για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου στο τομέα της καθαριότητας και της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας.
Διεκδικούμε :Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες του Δήμου με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα 

Όχι στις ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης, σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα του Δήμου.

Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων, χωρίς εκπτώσεις, των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας μας. 

Ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, μαζί και των άλλων υπηρεσιών των δήμων, σε υποδομές, εξοπλισμό, έμψυχο δυναμικό. 

Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και τα άλλα “οικονομικά εργαλεία”.

Το κόστος που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων να καλυφθεί με κεντρικούς δημόσιους πόρους, που θα προκύψουν από την πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου.


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης