Σοφία Μαυρίδου:Στόχος μας οι ανοιχτοί δρόμοι και η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, με όποιες καιρικές συνθήκες.

Κοινωνία

Τα μηχανήματα της ΠΕ Πιερίας ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τρίτης μεταβαίνοντας στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, στο Ελατοχώρι και μέχρι το ύψος του Χιονοδρομικού Κέντρου καθώς και στην 8η Επαρχιακή Οδό Λεπτοκαρυάς και μέχρι τα όρια του νομού.

Για ακόμα μία φορά οι αποχιονιστικές εργασίες και η ρήψη άλατος έχουν ξεκινήσει εγκαίρως ενώ προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς, σύμφωνα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, στα σημεία που κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οδική κυκλοφορία λόγω των χιονοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος πάντα η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. «Με τις άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μας αποσκοπούμε στον αποχιονισμό και την αντιπαγετική προστασία κάθε τμήματος του οδοστρώματος που διατρέχει τον κίνδυνο αποκλεισμού και θα μπορούσε να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών σε κατοικημένες περιοχές», δηλώνει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την οδήγηση αλλά και την πεζή διέλευση λόγω πιθανής ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.