H τραγική κατάσταση του 5ου Λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό) – Ρωγμές σε τοίχους, αποκολλημένοι σοβάδες, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εκτεθειμένες και κουβάδες νερού διάσπαρτοι σε διαδρόμους και αίθουσες (φωτογραφίες)

Κοινωνία

Την τραγική κατάσταση της σχολικής μονάδας του 5ου λυκείου Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό), έφερε στο φως η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε Δήμου Κατερίνης. Όπως αναφέρει, αντιπροσωπεία της Ένωσης ήλθε ενώπιον της διαπίστωσης των σοβαρών κτιριολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, κατά την επίσκεψη τους στις 25 Ιανουαρίου.

Τι αναφέρει η Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε Δήμου Κατερίνης

Όπως επισημαίνεται, προηγήθηκε ενημέρωση επί των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο, από τη Διευθύντρια του Λυκείου, τον πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θάνου Μπαρμπαγεωργόπουλου, στον οποίο είχαν απευθυνθεί με πρόσφατη επιστολή τους.

Οι εικόνες αποκαρδιωτικές. Ρωγμές σε τοίχους, αποκολλημένοι σοβάδες, αποκάλυψη κατά σημεία του οπλισμού, του φέροντος οργανισμού του κτηρίου, σκουριασμένου πλέον από τη διαρκή υγρασία – που ενδεχομένως επηρεάζει την στατική επάρκεια του κτιριού – εκτεθειμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στα νερά της βροχής…, διάσπαρτοι κουβάδες σε διαδρόμους και αίθουσες, να αποτελούν θλιβερή εικόνα της απέλπιδας προσπάθειας του εκπαιδευτικού προσωπικού να περιορίσουν την «πλημμύρα», δυστυχώς, αποτελούν μόνιμο φαινόμενο για τα παιδιά μας, ειδικά κατά τις βροχερές ημέρες του έτους. Διαπιστώσεις που σαφώς εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια των μαθητών και εικόνες δηλωτικές της κατάστασης, που επικρατεί και σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής μας, πολλές από τις οποίες είναι κατασκευασμένες πριν από πολλές δεκαετίες και χρήζουν δραστικότερης παρέμβασης, από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες.

Δυστυχώς προκύπτει ότι, παρότι διατίθενται κονδύλια για τη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αυτά δεν επαρκούν, ή δε γίνεται έγκαιρα ένας ορθολογικός σχεδιασμός, στη βάση ιεράρχησης των προβλημάτων, ώστε συντονισμένα και αποτελεσματικά να επιλύονται. Τουναντίον, με μικροπαρεμβάσεις που θεραπεύουν τα συμπτώματα, τα προβλήματα μεγεθύνονται χρόνο με τον χρόνο και μετατρέπουν τις μαθητικές αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηρίων, γυμναστηρίων και πολλαπλών χρήσεων, από χώρους Εκμάθησης, Δημιουργίας και Πολιτισμού, σε χώρους που απλά αποτυπώνουν το μέγεθος των υποχρεώσεων που έχουμε όλοι μας, απέναντι στα παιδιά μας !

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Δήμου Κατερίνης, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, την απαρέγκλιτη πρόθεσή μας, να είμαστε δίπλα στις ανάγκες των Μαθητών μας και των Εκπαιδευτικών και να συμβάλλουμε, συνεργαζόμενοι με κάθε εφικτό τρόπο, προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης και εξωραϊσμού των Κτιριολογικών ζητημάτων, σε Σχολικές Μονάδες της πόλης μας που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Οι φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο της Ένωσης και από σχετική ανάρτηση της Σημέλας Ελευθεριάδου