Άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού για το πιερικό κεράσι με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Πιερίας

Επαγγελματίες

Τα κεράσια της Πιερίας στη «Food Africa» του Καΐρου 

Χατζηχριστοδούλου: «Αξιοποιούμε κάθε εργαλείο για την προώθηση των πιερικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων παραγωγών»

Τη δυνατότητα προώθησης του πιερικού κερασιού σε νέες αγορές του εξωτερικού είχαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί  της Ράχης «Άγιος Λουκάς» και Α.Σ.Π.Ο οι οποίοι συμμετείχαν 12-14 Δεκεμβρίου 2021, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “Cherry Love EU”,  στην έκθεση «Food Africa 2021” στο Κάιρο της Αιγύπτου, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Οι εκπρόσωποι της Πιερίας «σύστησαν» το κεράσι  της Ράχης σε ένα αγοραστικό κοινό όπου ακόμα δεν είναι ευρέως γνωστό, κάνοντας έτσι το πρώτο αλλά πολύ ουσιαστικό βήμα για την οικοδόμηση νέων συνεργασιών, φιλοδοξώντας να ανοίξουν νέους δρόμους για ένα από τα πιο ποιοτικά προϊόντα της πιερικής γης.

«Η έκθεση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με εμπόρους μίας αγοράς που αποτελεί στόχο για εμάς. Ήταν ένα καλό βήμα και η αφετηρία για σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να γίνει άνοιγμα και προς τον αραβικό κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης «ο Άγιος Λουκάς» κ. Δημήτρης Ντούρος ο οποίος ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πιερίας για την, κομβικής σημασίας, πρωτοβουλία της συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκθεση.

Από τη πλευρά του ο γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών (ΑΣΠΟ) Ράχης  κ. Γεώργιος Βάραγκας έκανε λόγο για μία άψογη διοργάνωση και φιλοξενία αλλά και για μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές συνεργασίες με την αγορά της Αιγύπτου.

«Αξιοποιούμε κάθε εργαλείο για την προώθηση των πιερικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων παραγωγών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ενώ ευχαρίστησε τον Σύμβουλο Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, κ. Περικλή Δαβανέλλο για τη θερμή υποδοχή των εκπροσώπων της Πιερίας.