Αναστασιάδης Θωμάς: Ποιος τομέας της καθημερινότητάς μας βελτιώθηκε;

Απόψεις

Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη και το μόνο που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα.

Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης ενός Δήμου, δεν είναι κάτι αόριστο ή κάτι υποκειμενικό. Αρκεί για παράδειγμα, μια εικόνα της πόλης ή του χωριού από «ψηλά» για να καταλάβει κανείς καταρχήν συγκεκριμένες αλλαγές είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Για παράδειγμα, στην φωτογραφία βλέπουμε την πλατεία Δημαρχείου πως ήταν πριν και πως είναι σήμερα. Μπορούμε επίσης να δούμε μια φωτογραφία «από ψηλά» του πάρκου των χρωμάτων σε περίοδο Χριστουγέννων τα προηγούμενα χρόνια και να το δούμε και σήμερα.

Να δούμε εάν οι δρόμοι μας είναι καλύτεροι ή χειρότεροι. Να δούμε εάν υπάρχουν διαθέσιμες λιγότερες ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Να δούμε τα έργα (σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα κλπ) καθώς επίσης να δούμε και το πράσινο. Ποια άραγε είναι τα ΝΕΑ μεγάλα έργα της διοίκησης; Είδατε μήπως κάποια βελτίωση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων; Οι αναθέσεις σε «ημέτερους» εξαλείφθηκαν ή μήπως αυξήθηκαν;

Ίσως το μόνο που πραγματικά αναβαθμίστηκε είναι το γραφείο του Δημάρχου το οποίο πράγματι σήμερα είναι μεγαλοπρεπές. Για να είμαι δίκαιος θα αναφέρω και την προβλήτα στην Παραλία μας.

Πέραν όμως όλων αυτών, είμαστε η μόνη ίσως πόλη που πήρε βραβείο για μια πλατεία και όταν παραλάβαμε το βραβείο «εμείς» ήδη την είχαμε χαλάσει.

Είμαστε η μόνη πόλη που ξεκίνησε έναν θεσμό «Πάρκο των Χρωμάτων» και αντί να τον αναβαθμίσει, τον κατήργησε. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τη διαφορά. Τα μεγάλα παγκάκια και το σκάκι θα έπρεπε να προστεθούν σε κάτι ήδη θετικό και όχι να προσπαθούν ανεπιτυχώς να υποκαταστήσουν κάτι που καταργήθηκε.

Είμαστε η μόνη πόλη που χάλασε μια παιδική χαρά που έσφυζε από ζωή (πλατεία Δημαρχείου).

Είμαστε η πόλη που μετακόμισε τα ΚΕΠ σε έναν χώρο που δεν μπορεί να παρκάρει ούτε ηλεκτρικό πατίνι.

Ποιος τομέας άραγε της καθημερινότητας μας βελτιώθηκε;

Όσοι θέλουμε την πόλη μας ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ και όχι ΚΟΜΠΑΡΣΟ, διεκδικούμε, σχεδιάζουμε και δεν συμβιβαζόμαστε με μια ανάθεση, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα ή μια πρόσληψη…

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
thomas@anastasiadi.gr