Παράταση των μέτρων για μια βδομάδα αποφασίστηκε, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Κοινωνία

Την παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό για μια εβδομάδα αποφάσισε και εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών. Τα μέτρα ήταν προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ωστόσο παρατείνονται για μια ακόμη εβδομάδα.

“Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, και απαγόρευση της μουσικής. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός. Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.