Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων παραλιακών οικισμών του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Κοινωνία

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας και εκπρόσωπος της “ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.” υπέγραψαν σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Πύδνας-Κολινδρού”, συνολικού ποσού 450.506,84 ευρώ.

     Η μελέτη είχε υποβληθεί από το δήμο τον Ιούνιο 2020, στο πλαίσιο του Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020” (μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ. Α.) που προέβλεπε την κατασκευή έργων σε παραλιακούς οικισμούς. Σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη πρόκειται  να πραγματοποιηθούν έργα στις Κοινότητες Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Νέας Αγαθουπόλεως και Πύδνας (περιοχή Αλυκών).

     Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλας ανέφερε:

     «Όπως μας υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, εφ´όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν εντός του Φεβρουαρίου. Με τις αναπλάσεις που προβλέπεται να γίνουν, θα βελτιωθούν τόσο η εικόνα όσο και η λειτουργικότητα των παραλιακών οικισμών του δήμου μας προς όφελος των κατοίκων αλλά και την τουριστική αναβάθμιση των οικισμών. Και όλα αυτά χωρίς να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από τους δημότες μας, καθ´ ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020”. Παρά τις πολύ σοβαρές δυσχέρειες τόσο εξ αιτίας της πανδημίας όσο και τις λοιπές, οι προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση έργων ουσίας και τη βελτίωση των υποδομών, συνεχίζονται αδιάκοπα».