Εθελοντική ομάδα δράσης: “Απαιτούμε την άμεση συνταγογράφηση των μοριακών τεστ. Δωρεάν PCR για όλους τους πολίτες”

Υγεία

Την συνταγογράφηση των PCR, την αύξηση των Kέντρων Υγείας και την άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό, ζητούν με επιστολή τους η εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας “Ο Τόπος μου” και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Η επιστολή

Όσο θα αυξάνουν τα κρούσματα και η διασπορά της ΟΜΙΚΡΟΝ, τόσο θα αυξάνονται και οι ανάγκες για PCR tests. Η εικόνα που αντικρίζουμε τις τελευταίες ημέρες έξω από τα επείγοντα από τον κόσμο που περιμένει για PCR ή να εξεταστεί είναι απελπιστική.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτές οι δύο επιλογές για PCR test:

1. H ταλαιπωρία της αναμονής στα λιγοστά Κέντρα Υγείας

2. Tο δυσβάστακτο κόστος για τις περισσότερες οικογένειες στα ιδιωτικά κέντρα

Πρέπει να απαιτήσουμε την συνταγογράφηση των PCR, την αύξηση των Kέντρων Υγείας και την άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Με την Ομικρον να επελαύνει και να σαρώνει στο πέρασμά της, το testing, κυρίως μέσω του πολύ αξιόπιστου μοριακού ελέγχου, αποκτά κομβική σημασία. Το κόστος του, όπως όλοι ξέρουμε, είναι μεγάλο για το μέσο Ελληνα ενώ και η διάθεσιμότητά του, λόγω της τεράστιας ζήτησης, θα αρχίσει πλέον να τίθεται εν αμφιβόλω.

Ηδη πολλοί αισχροκερδούν με την κυβερνητική ανοχή! Οχι μόνο με τις μάσκες αλλά και με τα εν πολλοίς αναξιόπιστα rapid test τα οποία αγοράζονται μερικά λεπτά και πωλούνται έως και 10 ευρώ.

Ας εκμεταλλευτούμε τη δύναμη του διαδικτύου και ας το απαιτήσουμε μαζικά: Δωρεάν PCR tests για όλο τον κόσμο!

Αθήνα/Κατερίνη, 30 Δεκεμβρίου 2021
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”