Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων – Στις 9:30 σύσκεψη Μητσοτάκη, Πλεύρη και Τσιόδρα – Ρεβεγιόν στα σπίτια μας

Κοινωνία

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αν κρίνει να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων νωρίτερα, ενώ στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι… θα κάνουμε παραμονή Πρωτοχρονιάς με κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αφού η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει περιθώρια.

Μάλιστα προαναγγέλλεται ότι οι περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι αυστηρότεροι από αυτούς που είχαν ανακοινωθεί.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο MEGA, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων πριν από το νέο χρόνο, με τις πληροφορίες του σταθμού να τοποθετούν την έναρξη εφαρμογής τους την Πέμπτη στις 6 το πρωί.

Ρεβεγιόν στα σπίτια μας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ισχύσουν όπως αναφέρει το in.gr, από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το σενάριο που υπάρχει τώρα στο τραπέζι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην αυριανή σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, να τεθούν σε εφαρμογή από αυτή την Πέμπτη στις 06:00.

Αυτό σημαίνει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, καθώς η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι κλειστά.

Μάλιστα, το επικρατέστερο σενάριο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η εστίαση να κλείσει από τις 22:00, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού αυτή είναι η ώρα που βγαίνει ο κόσμος τη συγκεκριμένη μέρα για το ρεβεγιόν.

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, αλλά και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, επισκεπτήριο μόνο με PCR.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.