Ξεκίνησε την παραγωγή το νέο εργοστάσιο της ΜΑΧΙ

Επαγγελματίες

Πρόκειται για ένα ακόμη ‘’ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ΄΄ της ‘’ΜΕΓΑΛΗΣ’’ βιομηχανίας παραγωγής και επεξεργασίας χάρτου ΜΑΞΙ  Α.Β.Ε.Ε. Ο Δεύτερος Μύλος (Paper Mill 2)  παραγωγής χαρτοπολτού αποτελεί μια νέας τεχνολογίας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού υγιεινής (Jumbo Rolls) δυναμικότητας 45.000 τόνων ετησίως, παραγωγή που ανεβάζει την δυναμικότητα της εταιρείας στους 75.000 από τους 170.000 τόνους των αναγκών σε επίπεδο χώρας.

Η εταιρεία

H Ανώνυμη Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία με διακριτικό τίτλο ΜΑΞΙ ΑΒΕΕ είναι μια αμιγώς Ελληνική  Βιομηχανία Παραγωγής και Επεξεργασίας Χάρτου, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από τα τέλη του έτους 1988.  Αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, με δύο πλέον εργοστάσια παραγωγής χαρτοπολτού και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας. Έχει έδρα την πόλη της Κατερίνης ,του νομού Πιερίας και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ. της Π.Ε.Ο.  Κατερίνης – Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τα 3 εργοστάσια, οι αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία σε ένα σύνολο οικοπέδων 65.000 m2 . Η ΜΑΞΙ διαθέτει επίσης  πλήρως λειτουργικό υποκατάστημα (1800 m2 ) στις Αχαρνές, Αττικής και συγκεκριμένα στην οδό Ιωνίας 100, όπου συστεγάζονται γραφεία, λογιστήριο και σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι ενώ η μεταφορά των προϊόντων γίνεται κατά κύριο λόγο με τον ιδιόκτητο στόλο συνόλου 21 οχημάτων.

Ιστορική αναδρομή

Στα τέλη του 1988  στην πόλη της Κατερίνης ιδρύεται η εταιρεία ως εμπορική  επιχείρηση πώλησης ειδών καθαρισμού οικιακής χρήσης με  την επωνυμία ΜΑΧΙ με την παραγωγή επεξεργασίας χαρτιού υγείας,  χαρτιού κουζίνας και  χαρτοπετσέτας να ξεκινάει 3 χρόνια αργότερα το 1991. Μετά από μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης και εδραίωσης στην Ελληνική αγορά το 2001 έρχεται η πρώτη μεγάλη επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό στην μονάδα επεξεργασίας όπου εγκαθίστανται γραμμές παραγωγής χαρτιού υγείας και κουζίνας οικιακής χρήσης, χαρτομάντιλων τσέπης και facial, χειροπετσετών και τραπεζομάντιλων. Το 2011 ακολουθεί η καθετοποίηση με τη λειτουργία της πρώτης χαρτοποιητικής μονάδας παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού υγιεινής (Paper Mill), με δυναμικότητα παραγωγής 30.000 τόνων ετησίως και μερικά χρόνια μετά (2016) εγκαθίσταται νέα γραμμή επεξεργασίας επαγγελματικών προϊόντων (Ho.Re.Ca.) και υπερσύγχρονων συστημάτων απορρόφησης και ανακύκλωσης κόνεως (DRS). Οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό συνεχίζονται και την επόμενη χρονιά (2017) με την εγκατάσταση και λειτουργία δεύτερης γραμμής παραγωγής οικιακού χαρτιού υγείας και κουζίνας και την ανέγερση νέων  αποθηκευτικών χώρων εμβαδού 4.000 m2, χωρητικότητας 2.700  παλετοθέσεων. Ακολουθεί το rebranding της εταιρείας το 2018  σχεδίαση νέας εταιρικής και προϊοντικής ταυτότητας, ανασήμανση και η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Το έτος 2021 αποτελεί μια εξαιρετική χρονιά για την ΜΑΞΙ Α.Β.Ε.Ε. καθώς ολοκληρώνεται η επένδυση και ξεκινά την παραγωγή της η δεύτερη μεγάλη χαρτοποιητική  μονάδα παραγωγής ανεπεξέργαστου χαρτιού  υγιεινής (Paper Mill 2).

Το σύνολο των επενδύσεων σε κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό την τελευταία 10ετία ξεπερνά τα 40.000.000 €.

Τα προϊόντα

Η MAXI παράγει και επεξεργάζεται προϊόντα χάρτου (tissue), όπως χαρτί υγείας και κουζίνας οικιακής και επαγγελματικής χρήσης, χαρτοπετσέτες οικιακές και επαγγελματικές, χαρτομάντιλα τσέπης και  facial, χειροπετσέτες Ζικ-Ζακ, χάρτινο τραπεζομάντιλο και χαρτοβάμβακα αποκλειστικά από πρωτογενή πολτό (100% καθαρή κυτταρίνη),  εξαιρετικής ποιότητας.
O κύριος όγκος των προϊόντων (70%) παράγεται και διανέμεται με το ομώνυμο brand maxi με το χαρακτηριστικό φύλλο ευκαλύπτου το οποίο παραπέμπει άμεσα και στην προέλευση της πρώτης ύλης.  Το υπόλοιπο 30% των προϊόντων αποτελείται από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ οι εξαγωγές συνεισφέρουν το 17% του κύκλου εργασιών.

Πιστοποιήσεις

Η εταιρεία είναι πλήρως συμμορφωμένη με όλους τους κανονισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας,  εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Ανακύκλωσης και λειτουργεί κατά τα σύγχρονα  πρότυπα παραγωγής  ISO 9001:2015 – Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας  & ISO 14001:2015 – Συστήματα  Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.  

Ανθρώπινο δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας το 2021 ανήλθε σε  συνολικά 250 εργαζόμενους. Επενδύοντας  συστηματικά στην  εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού, στις  νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες μεθόδους  παραγωγής, η MAXI  θέτει γερές βάσεις για το μέλλον.

Η ΜΑΧΙ  αύριο…

Στις αρχές του 2022 εγκαθίστανται νέες σύγχρονες γραμμές παραγωγής επαγγελματικών και οικιακών προϊόντων (Ho.Re.Ca) στο εργοστάσιο επεξεργασίας (Converting). Παράλληλα προγραμματίζονται επενδύσεις μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, στην  κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.